x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Agentia Spatiala Europeana - in inspectie la sediul "martienilor" de la ARCA

Agentia Spatiala Europeana - in inspectie la sediul "martienilor" de la ARCA

15 Apr 2013   •   18:04
Agentia Spatiala Europeana - in inspectie la sediul "martienilor" de la ARCA

Agentia Spatiala Europeana (ESA) a inspectat, saptamana trecuta, echipamentele romanesti construite de ARCA in cadrul primei misiuni europene pe Marte – ExoMars, din 2016.

“ARCA a incheiat cu succes prima fază a programului, evaluarea designului, și este aproape de a finaliza primul vehicul de test (Drop Test Vehicle - DTV) pentru primul zbor de testare, alături de echipamentele de suport de la sol.  Acest zbor de test, care va avea loc deasupra Mării Negre, cu sprijinul Forțelor Navale, va fi o repetiție pentru cele două zboruri principale care vor avea loc în toamna anului 2013” - se arata intr-un comunicat ARCA.

Rolul ARCA in misiunea ExoMars este de a testa sistemul de parasute al navei spatiale care va ajunge pe suprafata planetei vecine. Vehiculele de test ale ARCA, din programul High Altitude Drop Test, sunt proiectate in asa fel incat sa simuleze conditiile de coborare de pe Marte si sunt echipate cu senzori, camere video, giroscoape, accelerometre etc care vor monitoriza functionarea parasutelor.

Primul vehicul de test, in greutate de 200 de kilograme, va fi lansat luna viitoare.

Testul final, din toamna, se va realiza cu un vehicul mai mare. “Un balon cu heliu va ridica vehiculul DTV, de 604 kg, la o altitudine de 27 km. La acea altitudine vehiculul va fi eliberat și va fi lansat in cădere liberă până când va atinge viteza de 0,7 Mach. La această viteză, parașuta va fi deschisă, pentru a simula condițiile de zbor pe planeta Marte”, informeaza ARCA.

×
Subiecte în articol: arca esa exomars