x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Este oficial: procurorii au început urmărirea penală a lui Sorin Blejnar

Este oficial: procurorii au început urmărirea penală a lui Sorin Blejnar

01 Aug 2012   •   11:26
Este oficial: procurorii au început urmărirea penală a lui Sorin Blejnar

Procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar, si a fostului sau consilier, Codrut Marta, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

La aceasta ora, Blejnar se afla la sediul DIICOT Brasov, unde procurorii ii prezinta acuzatiile din acest dosar.

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei, reprezentand TVA, si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Gruparea infractionala achizitiona motorina in regim suspensiv de la plata accizelor, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina era a fost revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.

×
Subiecte în articol: diicot blejnar urmarire penala codrut marta