x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Eu nu ştiu ce să votez"

"Eu nu ştiu ce să votez"

de Monica Andrei Capatos    |    27 Noi 2009   •   00:00
"Eu nu ştiu ce să votez"
Sursa foto: Dragoş Savu/JURNALUL NAŢIONAL

Consilierii generali s-au certat ca la uşa cortului timp de cinci ore pe câteva hotărâri referitoare la majorarea taxelor şi impozitelor şi la unele investiţii în parcurile bucureştene. Pentru că este criză, dările către stat n-au fost mărite, iar extinderea Parcului Herăstrău a fost respinsă.



Campania electorală i-a determinat pe aleşii locali să transforme şedinţa Consiliului General de ieri într-un ring de box. Primul punct pe ordinea de zi, majorarea taxelor şi impozitelor cu 20% a incins spiritele. "Suntem într-o perioadă de criză şi nu putem să majorăm taxele acum pentru că aşa a hotărât Guvernul Boc. Este o decizie ilegală", au spus cei de la PNL. De aceeaşi părere au fost şi pesediştii care au susţinut că banii proveniţi din mărirea dărilor către stat se vor întoarce la clientela celor din Executiv. Pentru că nu dădea bine la imagine, nici consilierii PD-L n-au vrut să piardă "inimile" bucureştenilor şi au speculat momentul declarând că de data asta se vor abţine. La un moment dat, Dumitru Dincă - PD-L, pătruns de atmosferă, a recunoscut că se află în situaţia cetăţeanului turmentat: "Eu nu ştiu ce să votez, domnilor!".
Într-un final, proiectul a fost respins după o oră şi jumătate de acuze.

BANI PENTRU SPAŢIUL VERDE
Amenajarea Parcului Ghencea i-a isterizat şi mai mult pe aleşii locali. "În opt hectare de spaţiu verde care se află la capătul pământului urmează să fie investiţi zece milioane de euro. Acolo nu ajunge nici un mijloc de transport. Cine va veni să se distreze acolo?", l-a întrebat Dan Meran - PNL pe Radu Popa, directorul de la Lacuri şi Parcuri prezent în sală. Popa a explicat că fondurile sunt europene şi nu afectează bugetul municipalităţii. Imediat după această explicaţie, Ion Stan - PSD l-a făcut mincinos pe şeful parcurilor spunând că din documentaţia pusă la dispoziţia consilierilor banii vin de la Guvern, şi nu din fonduri europene. "Este o manglă, acest director ne minte pe faţă. Terenul poate fi folosit pentru construirea de locuinţe sociale", a precizat Stan. Interesant este că în apărarea lui Popa a sărit Horaţiu Ţica - PD-L. "Uniunea Europeană cere ca fiecare bucureştean să aibă 26 de metri pătraţi de spaţiu verde. Trebuie să fim de acord cu un asemenea proiect", a spus liderul PD-L, asta în condiţiile în care anul trecut când Jurnalul Naţional milita pentru apariţia unei legi care să apere spaţiile verzi, invocând aceleaşi prevederi europene, el declara că nu este normal aşa ceva. S-a pus în discuţie şi situaţia juridică a terenului, directorul Popa fiind tras la răspundere pentru modul defectuos în care a pregătit proiectul.

BUGET DE CRIZĂ
Cu toate acestea, după două ore de tămbălău, hotărârea a fost aprobată. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu extinderea Parcului Herăstrău, respinsă de aleşii locali. Acuzaţiile şi aici au fost dure, cei de la PNL şi PSD i-au reproşat lui Radu Popa că-şi bate joc de banii bucureştenilor. "600.000 de euro pentru amenajarea a 3.500 de metri pătraţi, în condiţiile în care vor fi plantaţi doar 100 de arbori este inadmisibil!", s-a strigat din sală.

×
Subiecte în articol: observator