x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eugen Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece

Eugen Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece

10 Ian 2012   •   09:37
Eugen Nicolăescu: Arafat, cea mai mare pierdere a sistemului sanitar. Băsescu ar trebui să plece

Fostul ministru al Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca Raed Arafat este cea mai mare pierdere a sistemului sanitar romanesc din ultimii 20 de ani, iar cel care ar trebui sa plece este presedintele Basescu, intrucat isi bate joc si renunta la serviciile acestui om.

"Este incredibil cum cel mai bun profesionist in domeniul medicinii de urgenta - iar cand spun profesionist ma refer la un om care stie sa scrie legi, care stie sa faca hotarari si ordine de ministru, care stie sa aplice legislatia, care stie sa gandesca metodologic sistemul integrat de urgenta - este incredibil cum un asemenea om este fortat sa paraseasca sistemul pe care l-a profesionalizat, pe care l-a perfectionat si pe care l-a facut probabil cea mai importanta veriga a sistemului sanitar romanesc", a spus Eugen Nicolaescu, potrivit Mediafax.

Liberalul a apreciat ca este de neacceptat ca un presedinte in exercitiu, cum este Traian Basescu, sa-si "bata joc" si sa renunte la serviciile lui Raed Arafat, un om care nu serveste interesele sefului statului, dar serveste interesele poporului roman.

"Cred ca in acest moment cel care ar trebui sa plece din orice post ar trebui sa fie Traian Basescu pentru faptul ca, in loc sa modernizeze cu adevarat statul roman, il intoarce inapoi cu zeci de ani", a mai spus Nicolaescu.

Raed Arafat demisioneaza din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii sanatatii si ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de catre presedintele Traian Basescu.

×