x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eugen Nicolăescu la "Vorbe grele": "Eu m-am internat numai în spitalele din România"

Eugen Nicolăescu la "Vorbe grele": "Eu m-am internat numai în spitalele din România"

19 Ian 2013   •   09:42
Eugen Nicolăescu la "Vorbe grele": "Eu m-am internat numai în spitalele din România"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a vorbit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele"  de la Antena 3, despre problemele din sistemul medical din România, precizând că, până la această oră, ministerul pe care îl conduce nu are acces la o parte importantă de date din sistem.

 
Întrebat de Victor Ciutacu ce anume s-a finanţat în sistemul medical, din bani publici, ministrul a răspuns că nu sunt cunoscute date exacte şi asta pentru că nu a avut acces la acestea.
 
"Mi-e greu să vă spun ce s-a finanţat pentru că nu am avut acces la date. Puţină lume ştie cam cum sunt repartizate atribuţiile în ultimii ani şi asta pentru că decontările se fac doar de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate".  
 
"Sunt două tipuri de date. Unele sunt de la Casă (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) dar pentru detalii ar fi trebuit ca o instituţie subordonată Ministerului Sănătăţii, în speţă şcoala Naţională de Sănătate Publică, care are rolul să spună fiecare patologie în parte cum este decontată, nu ne-a dat nicio dată", a subliniat Eugen Nicolaescu la "Vorbe grele".
 
Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii vrea să pună "pe picioare" Institutul Cantacuzino. Eugen Nicolăescu a declarat că redeschiderea producţiei de vaccinuri este prioritară şi s-ar putea realiza spre sfârşitul acestui an. Totodată, el a anunţat că în acest an nu sunt prevăzute creşteri salariale pentru rezdenţi.
 
Nicolăescu a precizat că la Institutul Cantacuzino a fost detaşat un secretar de stat care are sarcina de a găsi soluţii pentru redresarea economică a unităţii, dar şi pentru realizarea condiţiilor necesare reînceperii producţiei de vaccinuri. 
 
"Eu numai în spitalele din România m-am internat", a afirmat ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu, la "Vorbe grele" de la Antena 3, răspunzând astfel la o întrebare a realizatorului emisiunii, Victor Ciutacu.
 
"Eu numai în spitalele din România m-am internat. Mi-am făcut şi o operaţie, în primăvara trecută, când am avut o problemă de sănătate, la Floreasca, la urgenţă. Orice cetăţean din Bucureşti se duce la Floreasca, la Spitalul Universitar, la Bagdasar-Arseni şi altele", a spus ministrul la Antena 3.

×