x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eugen Nicolăescu: "Pachetul de servicii medicale de bază, piatra de încercare a sistemului sanitar"

Eugen Nicolăescu: "Pachetul de servicii medicale de bază, piatra de încercare a sistemului sanitar"

26 Aug 2013   •   20:33
Eugen Nicolăescu: "Pachetul de servicii medicale de bază, piatra de încercare a sistemului sanitar"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că pachetul de servicii medicale de bază, ale cărui principii definitorii se află în dezbatere publică, "reprezintă piatra de încercare a sistemului sanitar".

În opinia sa, "acest pachet aşează toate serviciile esenţiale pentru viaţa omului, de care trebuie să beneficieze toţi cetăţenii, atunci când au nevoie, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi".

Potrivit ministrului Sănătăţii, în legătură cu proiectul de servicii medicale de bază "există o condiţionalitate în acordul cu FMI, cu termen de finalizare la 30 septembrie".

Alte proiecte de acte normative ce vizează reforma din sistemul sanitar, cum sunt cele privind creşterea veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, modificarea statutului spitalelor sau legea răspunderii civile a personalului medical urmează a fi dezbătute şi aprobate pentru a putea fi aplicate începând cu anul 2014.


×
Subiecte în articol: eugen nicolaescu servicii medicale