x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eugen Tomac: Facem apel la toţi parlamentarii cu simţul răspunderii să se alăture demersului moţiunii de cenzură

Eugen Tomac: Facem apel la toţi parlamentarii cu simţul răspunderii să se alăture demersului moţiunii de cenzură

06 Sep 2018   •   12:36
Eugen Tomac: Facem apel la toţi parlamentarii cu simţul răspunderii să se alăture demersului moţiunii de cenzură

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a făcut joi un apel către partidele ''responsabile'' şi, totodată, către parlamentarii ''cu simţul răspunderii'' să se alăture demersului referitor la iniţierea unei moţiuni de cenzură. 

"Bugetul ţării este făcut vraişte. Guvernul, în iresponsabilitatea sa, îl cârpeşte pe ici-colo, dar se rupe în punctele esenţiale. Angajată în cheltuieli fără număr pentru clientela politică, coaliţia toxică încearcă, în disperare, exerciţii financiare foarte periculoase, călcând în picioare orice calcule bugetare. Populismul ciumei roşii a atins deja paroxismul", a argumentat Tomac într-o postare pe Facebook. 

El susţine că, "pentru a supravieţui la putere, se forţează intrarea în incapacitate de plata a unor instituţii esenţiale ale statului român, iar în gândirea rudimentara a guvernanţilor, serviciile secrete româneşti pot trai cu bani mult mai puţini''. 

"Acest lucru poate afecta, evident, securitatea naţională. Cu toate acestea, Guvernul Veoricăi a trecut peste lege, peste avizul CSAT necesar unei rectificări bugetare, şi a transferat sume foarte mari către Ministerul Dezvoltării. Bineînţeles, pentru menţinerea în viaţă a primăriilor de partid. Foamea de bani a baronilor locali ne bagă într-o gaură neagră din care Dumnezeu ştie cum vom ieşi. Este timpul să aruncăm peste bord această caracatiţă care şi-a întins tentaculele în toată ţara. Pentru aceasta, este nevoie ca întreaga opoziţie să facă front comun. Este o operaţiune dificilă, dar nu imposibilă. Facem apel din nou la toate partidele responsabile, la toţi parlamentarii cu simţul răspunderii de a se alătura demersului nostru spre a dărâma acest Guvern catastrofă", a spus Tomac. 

Potrivit acestuia, moţiunea de cenzură este deja publică. "Avem argumente solide pentru destructurarea coaliţiei toxice. Acum, ţara încă mai poate fi salvată. Mâine, poate fi prea târziu", a avertizat liderul PMP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen tomac