x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eurocandidatul PSD Tudor Ciuhodaru vrea interzicerea etnobotanicelor la nivel european

Eurocandidatul PSD Tudor Ciuhodaru vrea interzicerea etnobotanicelor la nivel european

06 Mai 2019   •   11:58
Eurocandidatul PSD Tudor Ciuhodaru vrea interzicerea etnobotanicelor la nivel european

Eurocandidatul PSD Tudor Ciuhodaru a pus gând rău etnobotanicelor. Ciuhodaru vine cu mai multe idei pe care vrea să le susțină în Parlamentul European țintite pe șapte probleme majore din domeniul sănătății.

""Vreau toleranță zero la etnobotanice. Voi propune interzicerea acestor droguri la nivel european. Vreau ca viața copiilor noștri să fie protejată. E nevoie de noi politici europene și noi priorități pentru ca viața noastră să fie protejată. 
Toți vrem să fim tratați la Iași, Vaslui, Suceava, Botosani, Bacău, Pașcani, Târgu Frumos, Bârlad, Podul Iloaie, Harlau, Cotnari sau Ierbiceni, Schitu Duca la fel ca la Bruxelles. Și lista nu se oprește aici. Și nu mă refer doar la tratamentul medical! 
Trebuie ca politicile care au impact asupra noastră să fie puse în acord cu interesele noastre. Mă refer la 3 lucruri concrete care ne afectează viața de fiecare zi-fonduri europene, legislație europeană, oportunități de dezvoltare. 
Concret voi propune două proiecte privind-introducerea standardului european de calitate  în sănătate dar și noi mecanisme (simplificarea legislației și eliminarea birocrației, proiecte standardizate ,,prefabricate” pe domenii deficitare) pentru asigurarea susținerii financiare prioritare a acestui demers mai ales în zonele vulnerabile, insistând pe șapte probleme majore din sănătatea europeană
1.    asistența primară, mamă și copil, tratamentul stomatologic dar și a 
2.    programelor de depistare precoce și tratament al cancerului, hepatitei C, diabetului, tuberculozei;
3.    dezvoștarea centrelor de exceleță- clar prima prioritate pentru mine și lucru pe care l-am demarat și susținut mereu în parlament-susținerea centrelor regionale, centrelor de vărf medical și a spitalelor de copii-Spitalul Regional Iași, Spitalul Clinic de Urgențe ,,Nicolae Oblu” și a Spitalului Clinic de Urgențe pentru copii ,,Sfânta Maria” și (nu în ultimul rând!!!) 
4.    asigurarea siguranței epidemiologice la nivel european și acces la tratament egal asigurată de Institutului Cantacuzino (soluția mea legislative privind redeschiderea acestui veritabil brand de țară a fost adoptată de Parlamentul României);
5.    susținerea și stimularea natalității (analize, consultații și tratamente gratuite);
6.    interzicerea drogurilor de sinteză(etnobotanice) la nivel european (proiectul meu de lege a fost primul adoptat de Parlamentul României);
7.    implementarea cât mai rapidă a mecanismului european de protecţie civilă - ce presupume înfiinţarea unor noi capacităţi medicale, tehnice şi logistice, la nivel european-pentru a sprijini statele membre în situaţii de urgenţă.
Soluția sănătoasă pe care o propunem este- resuscitarea viziunii inițiale a acestei uniuni privind libertatea, egalitatea și prosperitatea tuturor.
Demersul meu are ca obiectiv prosperitatea noastră ca țară și popor în Europa.", a declarat Ciuhodaru. Antena 3

×
Subiecte în articol: tudor ciuhodaru