x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eutanasierea maidanezilor, soluţia Prefecturii Capitalei

Eutanasierea maidanezilor, soluţia Prefecturii Capitalei

de Monica Andrei Capatos    |    27 Apr 2010   •   00:00
Eutanasierea maidanezilor, soluţia Prefecturii Capitalei

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a trimis Camerei Deputaţilor propunerile de modificare a legii câinilor fără stăpân, printre acestea fiind şi posibilitatea eutanasierii atât a câinilor grav bolnavi, a celor agresivi, cât şi a celor care nu sunt adoptaţi în şapte zile.



Prefectul este de părere că propunerile de lege încearcă rezolvarea problemelor provocate de cei aproximativ 100.000 de maidanezi. Reacţiile organizaţiilor pentru protecţia animalelor au apărut imediat. Acestea nu sunt de acord cu iniţiativa prefectului, precizând că şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că eutanasierea nu este o soluţie decât pe termen scurt.

"Ce vrea domnul prefect este aruncarea politicii privind animalele fără stăpân în urmă cu nouă ani, când a început un proces de eutanasiere care a durat până în 2008. Nu s-a rezolvat nimic, au fost eutanasiaţi aproximativ 150.000 de câini, însă acum sunt, din nou, foarte mulţi", a spus Marcela Lungu, preşedintele Asociaţiei Cuţu-Cuţu. În anul 2009 au fost muşcate de câini 11.436 de persoane, iar în primul trimestru al anului 2010 - 2.813.

×
Subiecte în articol: economic