x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evaluarea Naţională 2011: Vezi rezultatele parţiale şi cum se rezolvă contestaţiile

Evaluarea Naţională 2011: Vezi rezultatele parţiale şi cum se rezolvă contestaţiile

25 Iun 2011   •   05:50
Evaluarea Naţională 2011: Vezi rezultatele parţiale şi cum se rezolvă contestaţiile

Lucrarea din cadrul evaluarii nationale care inregistreaza la contestatie diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre nota initiala si cea de la contestatii va fi reevaluata de o a treia comisie, diferita de primele doua, decizia celei din urma fiind decisiva.

Contestatiile la evaluarea nationala au fost depuse vineri, pana la ora 18:00, iar rezolvarea lor se desfasoara in 25 si 26 iunie, pentru ca in 27 iunie sa fie afisate rezultatele finale dupa contestatii.

In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii va decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o alta comisie, formata din profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si de notare si toate procedurile de evaluare.

Nota acordata de a treia comisie este cea care va fi acordata de comisia de contestatii.

Potrivit ordinului ministrului Educatiei, media de admitere la liceu este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala 2011 sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIIIa.

Pentru absolventii din promotiile de pana in anul 2009 inclusiv, in media de admitere, media generala obtinuta la Evaluarea Nationala se va inlocui cu media de la examenul de capacitate,

"Media de admitere in liceu este mai importanta pentru noi decat cea la evaluarea nationala care poate fi si 1.00 pentru ca oricum se aduna cu media generala din clasele V-VIII", a declarat vineri, pentru Mediafax, inspectorul general scolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.

Inscrierea in clasa a IX-a in liceele de stat se face fara examen, doar pe baza mediei de admitere.


Calendarul inscrierii la liceu:

- 29 iunie - 5 iulie: absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti completeaza optiunilor in fisele de inscriere,
- 30 iunie - 6 iulie: datele din fisele de inscriere sunt introduse in baza de date computerizata,
- 30 iunie - 7 iulie: parintii si candidatii verifica fiselor editate de calculator pentru corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

Termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata este 8 iulie.

In 9 iulie baza de date este transmisa de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere pentru ca in 12 iulie sa aiba loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

×