x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ex-primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a scapat de un proces si s-a ales cu altul. A fost adus cu duba, incatusat, la proces

Ex-primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a scapat de un proces si s-a ales cu altul. A fost adus cu duba, incatusat, la proces

de Cristinel C. Popa    |    07 Dec 2015   •   18:07
Ex-primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a scapat de un proces si s-a ales cu altul. A fost adus cu duba, incatusat, la proces
Sursa foto: Foto: Cristinel C. Popa

Fostul edil Gheorghe Nichita a fost adus astazi cu duba, incatusat, la Tribunalul Iasi, unde a avut loc primul termen in procesul in care este acuzat de infractiuni de coruptie, al doilea dupa cel in care a fost acuzat ca si-a urmarit fosta amanta.

Magistratii au decis revocarea controlului judiciar, masura preventiva luata in urma cu mai multe luni in acest dosar, si, implicit, au ridicat si interdictia de a-si exercita functia.

Gheorghe Nichita nu se poate insa intoarce la Primarie intrucat este arestat preventiv in cel de-al doilea caz instrumentat de DNA, in care este acuzat de luare de mita.

Situatia este cu atat mai complicata cu cat ordinul prefectului Iasiului de suspendare a primarului viza doar dosarul urmaririi iubitei, dosar in care, acum, Nichita este liber, daca nu va exista nicio contestatie in urmatoarele doua zile. Ordinul ar trebui revocat si emis un altul valabil pentru pozitia arestarii preventive.



Foto: Cristinel C. Popa


Numai ca si aici apar probleme, intrucat acum Iasiul nu mai are prefect, dupa ce Dan Carlan si-a dat demisia pe 1 decembrie. Dan Carlan spune ca vechiul ordin este valabil si ca-si va inceta efectele doar daca Nichita va scapa si de arestul preventiv.

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita proces iasi edil amanta arest