x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Examen - Bancuri cu politisti

Examen - Bancuri cu politisti

de Vladimir Ioan    |    05 Aug 2006   •   00:00
Examen - Bancuri cu politisti

La inceputul acestei luni, Academia de Politie a organizat concurs de admitere pentru specializarile politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare. 2006 a fost anul cu cei mai putini candidati pe loc, putin peste patru, dar chiar si fara prea mare aglomeratie, ineptiile specifice au ramas virile.

In fata Academiei, un grup de parinti, adunati de prin toate colturile tarii, a venit sa-si sustina punctul de vedere asupra greselilor pe care le-au facut cei care au stabilit metodologia examenului. In hartia pe care fiecare candidat a primit-o la depunerea dosarului se poate citi: "Este recomandat UNUL dintre urmatoarele manuale...", dupa care sunt insirate vreo patru. Pentru ca disperarea ramanerii pe dinafara listelor cu admisi ascute excelent atentia, cei picati au observat ca unsprezece dintre intrebarile de la "Istorie" nu se regasesc in toate cele patru manuale. Intocmitorii hartiei cu programa de examen, afisate si la intrarea in Academie, au tinut mortis sa sublinieze si sa scrie cu majuscule "UNUL".

SE DISCULPA. Raspunsul rectorului la aceasta problema, semnalata printr-un memoriu, a fost: "Programa a fost alcatuita pe baza celor patru manuale (...) fara vreo preferinta pentru unul dintre ele". Nu cred sa existe persoana care sa fi intrat in contact cu Politia fara sa aiba o puternica senzatie de neputinta intelectuala. In acest context, greseala este fara indoiala a candidatilor, care, stiind cu cine au de-a face, ar fi trebuit sa inteleaga exact pe dos recomandarea si sa citeasca toate cele patru manuale. Ieri, timp de cateva ore, comisia de analiza s-a straduit sa le explice contestatarilor ca, de fapt, "Precizarea din «Metodologia de admitere» invocata de candidatii semnatari ai memoriului nu a fost citita integral, din care cauza a fost gresit inteleasa. Adaugam completarea acesteia: «...din materia carora se stabilesc subiectele de concurs»". Pe scurt, i-au trimis pe nemultumiti la plimbare. In aceasta zona, limba noastra este in adancuri infundata, mai ales ca, iata, exista doi fericiti viitori politisti care au obtinut la examenul de limba romana notele 4,90 si 4,30. De asemenea, site-ul Academiei ofera informatii detaliate daca respecti indicatia "faceti un click aici". Nu se specifica exact daca trebuie facut doar din nisip si apa sau mai trebuie si altceva.

CONCURENTA
La examenul de marti au fost 1.209 candidati, respectiv 4,8 pentru fiecare din cele 250 de locuri. Reprezentantii Academiei de Politie au declarat ca, pana acum, niciodata nu au mai existat la examene astfel de probleme, fiind inregistrate doar contestatii dupa afisarea notelor.

×
Subiecte în articol: observator