x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV. Elicopterul H 215 are piata in SUA chiar inainte de inceperea fabricatiei la Brasov

EXCLUSIV. Elicopterul H 215 are piata in SUA chiar inainte de inceperea fabricatiei la Brasov

de Dan Constantin    |    02 Mar 2016   •   17:51
 EXCLUSIV. Elicopterul H 215 are piata in SUA chiar inainte de inceperea fabricatiei la Brasov
Sursa foto: Lorette Fabre

Dupa succesul DACIA la export, UN NOU PRODUS FABRICAT ÎN ROMANIA ÎSI ANUNTĂ O INTRARE SPECTACULOASA PE PIATĂ INTERNATIONALA.

Elicopterul H-215 pezentat in premiera la LOUISVILLE in aceste zile la HELI-EXPO,cea mai importanta manifestare de profil din Statele Unite,FACE SPECTACOL ,potrivit publicației FlightGlobal.

Produsul din standurile AIRBUS Elicopters, va fi realizat din 2017 in NOUA FABRICĂ DE LA BRAȘOV .
El va fi un inlocuitor pentru elicopterele Mi-8 și Sikorsky S-61 pe piata de utilitare și activitati aeriene.
Turneul de prezentare in SUA , considerată o piată cheie de Fabrice Arfi, directorul de dezvoltare a afacerilor la AIRBUS ELICOPTERS, continua în California, la Los Angeles si Sacramento.
Arfi a precizat ca H-215 se afla deja intr-o competitie comerciala, căstigatorul urmand sa fie in curand anuntat.Surse din Brasov sustin ca primele elicoptere vor fi contractate de autoritatea americana pentru stingerea incendiilor de paduri si vegetatie.Licitatia Departamentului de Silvicultura si Protectia contra incendiilor este pentru achizitia de 15 elicoptere, cu livrare de la 360 de zile de la atribuirea contractului.

Turneul de prezentare din SUA include discutii si prezentari in unitati militare si la Pentagon

Sursa citată precizeaza ca noua unitate de la Brasov, in curs de constructie ar trebui finalizata pana la sfarsitul anului, productia urmand sa inceapa la scurt timp.. Arfi a adaugat ca prima livrare va fi facuta la jumatatea anului 2017, de la Brasov,iar în 2018 fiind programate 15 elicoptere.
Varianta militara va ramane in Franta pana în 2020.

×
Subiecte în articol: Elicopterul H 215