x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV! Verdict al Comisiei de Etică: Lucrarea de doctorat a domnului Victor Ponta NU este un plagiat

EXCLUSIV! Verdict al Comisiei de Etică: Lucrarea de doctorat a domnului Victor Ponta NU este un plagiat

de Cristian Ionescu    |    16 Iul 2012   •   20:15
EXCLUSIV! Verdict al Comisiei de Etică: Lucrarea de doctorat a domnului Victor Ponta NU este un plagiat

Consiliul National de Etica a concluzionat cererea cu privire la potentialul caz de plagiat privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Iata concluziile Consiliului:

1. Teza de doctorat elaborata de domnul Victor Ponta si sustinuta public in anul 2003 respecta cerintele academice din acea perioada si este comparabila, din punct de vedere al acestei cerinte, cu alte teze de doctorat sustinute in aceeasi perioada.

2. Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzator pe parcursul lucrarii.

3. Tema tezei de doctorat este in domeniul de preocupare al doctorandului si conducatorului de doctorat.

4. Autorul tezei de doctorat a efectuat activitatile cuprinse in planul individual de pregatire, conform regulamentelor in vigoare in acea perioada (trei examene si trei referate, toate apreciate cu calificativul foarte bine)

5. Teza de doctorat este clar structurata si are un plan de cercetare coerent.

6. Metodologia de cercetare este in concordanta cu normele ei si practicile din domeniul stiintelor juridice la acea data.

7. Cercetarea, asa cum rezulta din referatele membrilor comisiei de sustinere prezinte elemente de noutate si cuprinde analize pertinente.

8. Bibliografia utilizata de autor este mentionata la sfarsitul lucrarii. Sunt unele deficiente in ceea ce priveste trimiterile bibliografice in interiorul capitolelor. Nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea.

×