x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Execuţie în stil mafiot cu pistoale mitralieră în cartierul Vitan. Reglare de conturi sau confuzie de persoane?

Execuţie în stil mafiot cu pistoale mitralieră în cartierul Vitan. Reglare de conturi sau confuzie de persoane?

de Mara Raducanu    |    27 Noi 2012   •   13:28
Execuţie în stil mafiot cu pistoale mitralieră în cartierul Vitan. Reglare de conturi sau confuzie de persoane?
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images
Agresorii au tras peste zece gloanţe asupra bărbatului, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc

Luni seară,un bărbat, care se afla la volanul unui autoturism Mercedes, a fost împuşcat în cap şi în piept, cu două pistoale mitralieră. Atacatorii au fot surprinşi de camere de supraveghere. Potrivit anchetatorilor, motivul atacului ar putea fi o datorie la cămătari, dar şi o confuzie de persoane. Anchetatorii au strâns mai multe probe de la locul atacului armat şi au chemat la audieri mai multe persoane. Procurorii nu au dat prea multe detalii despre acest caz, însă se pare că au mai multe indicii despre atacatori. Unul dintre acestea este faptul că o cameră de supraveghere a filmat incidentul, pe înregistrare putându-se observa o maşină de culoare neagră din care s-a tras asupra bărbatului, iar apoi a demarat în trombă.

În Capitală au fost organizate mai multe filtre pentru identificarea suspecţilor, iar o echipă de anchetatori se află la spital, aşteptând ca victima atacului armat să îşi revină cât de cât pentru a da o declaraţie. Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare. Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul. Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină. La un moment dat,  lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă, după care s-au urcat înapoi  în autoturism şi au fugit.

Un pistol mitralieră de tip AKM şi un pistol Makarov folosite de agresori

La faţa locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri.

Bărbatul rănit, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, având patru răni la nivelul bustului şi una la cap. Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanţelor a fost atenuată de tabla maşinii. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor. La sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane apropiate victimei.

×