x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Experimente pe elevi: admiterea la liceu.

Experimente pe elevi: admiterea la liceu.

de Diana Scarlat    |    01 Iun 2011   •   12:12

Elevii de clasa a opta care vor sa intre la un liceu care necesita probe vocationale participa de anul acesta la un experiment nou, aplicat anul trecut sI pe elevii de liceu care au dat examenuld e bacalaureat: inceperea probelor de admitere in timpul anului scolar. Probele vocationale au inceput astazi, 1 iunie, de Ziua copilului, punandu-i pe elevii de clasa a opta in situatia de a sustine un examen in acelasi timp cu o zi normala de cursuri. In cazul bacalaureatului s-a renuntat anul acesta la probele intinse pe jumatate de an, care incepeau in luna februarie, dar elevii mai mici au acum de trecut testul “rezistentei' la conditii de stres, cu probele vocationale.

Calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2011-2012 incepe cu probele vocationale, in perioada 1-3 iunie.

Comisiile de admitere judetene si cea a municipiului Bucuresti pot decide ca, in urma probelor de aptitudini, candidatii declarati admisi la aceste probe sa fie repartizati la orice unitate de invatamant liceal din judet care organizeaza clase vocationale in specializarea pentru care au fost sustinute probele. Rezultatele probelor vocationale vor fi afisate in dimineata zilei de 4 iunie 2011, la unitatile scolare care au organizat probele. In aceeasi zi, la unitatea respectiva se depun si se rezolva eventualele contestatii, acolo unde metodologia prevede acest lucru. Rezultatele contestatiilor se afiseaza pana la data de 5 iunie 2011. Odata cu afisarea listelor cu rezultatele finale la probele de aptitudini, la avizierul unitatii de invatamant care a organizat probele trebuie sa se afiseze la loc vizibil precizarea ca listele nu reprezinta listele candidatilor admisi la clasele pentru care s-au sustinut probe de aptitudini.

Pe 5 iunie 2011, dupa afisarea rezultatelor finale la probele de aptitudini, tabelul cu numele, initiala tatalui si prenumele candidatului, codul numeric personal al acestuia, scoala si judetul de provenienta ale candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini, este transmis electronic si in scris comisiei de admitere judetene sau a municipiului Bucuresti. Listele candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini se actualizeaza dupa incheierea semestrului al doilea prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati, apoi se transmit, semnate si stampilate de director si in format electronic, in termen de trei zile de la incheierea cursurilor, comisiei de admitere, aceasta urmand sa comunice listele actualizate liceelor care au organizat probe de aptitudini.

In ziua afisarii rezultatelor finale la Evaluarea Nationala, comisia de admitere transmite fiecarui liceu care a organizat probe de aptitudini lista cu rezultatele la Evaluarea Nationala, in vederea calcularii mediilor de admitere sau a mediilor finale de admitere pentru candidatii care au promovat probele de aptitudini si a stabilirii candidatilor admisi la clasele vocationale. Absolventii care promoveaza probele de aptitudini la liceele sau clasele din invatamantul vocational sunt admisi pe locurile pentru care au sustinut testele astfel: in ordinea descrescatoare a mediilor finale de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor de aptitudini se face prin note; in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, pentru profilurile la care aprecierea probelor se face pe baza de calificativ: admis-respins. Listele finale cuprinzand candidatii declarati admisi la probele de aptitudini sunt validate de catre inspectoratul scolar judetean si sunt afisate la sediul unitatii liceale la care s-au sustinut probele, pana pe 28 iunie 2011, in aceeasi zi, dupa afisarea rezultatelor finale la probele de aptitudini, tabelul cu numele, initiala tatalui si prenumele candidatului, codul numeric personal al acestuia, scoala si judetul de provenienta ale candidatilor declarati admisi la probele de aptitudini, este transmis electronic si in format tiparit comisiei de admitere. Centrul judetean de admitere transmite la Centrul National de Admitere lista candidatilor admisi la liceele vocationale, in urma promovarii probelor de aptitudini, intr-un fisier separat, pana pe 30 iunie 2011.

Listele cuprinzand candidatii admisi la liceele militare sunt trimise electronic de catre centrele judetene de admitere din judetele in care se afla unitatile de invatamant respective, intr-un fisier separat, la Centrul National de Admitere, pana pe 30 iunie 2011. Candidatii declarati respinsi la probele de aptitudini, sau care nu au fost admisi la liceele vocationale din lipsa de locuri, vor ridica, pe 30 iunie 2011, fisele de inscriere de la secretariatele liceelor la care au sustinut probe de aptitudini, le vor depune la scolile generale pe care le-au absolvit si, in perioada prevazuta de calendarul admiterii, vor completa optiuni la centrul de inscriere la care este arondata scoala generala pe care au absolvit-o. Acesti candidati vor participa la repartizarea computerizata.

×