x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explicaţia șocantă a spitalului din Ubeda, unde o romanca a murit ignorata total de medici

Explicaţia șocantă a spitalului din Ubeda, unde o romanca a murit ignorata total de medici

30 Dec 2017   •   13:23
Explicaţia șocantă a spitalului din Ubeda, unde o romanca a murit ignorata total de medici

Noi informații apar în ancheta privind moartea unei românce în Spania, după ce a stat 12 ore în sala de așteptare a unui spital, fără ca nimeni să o ajute.

 

Potrivit www.rtve.es, Aurelia Doina, de 64 de ani, a murit în camera de gardă a spitalului public din San Juan de la Cruz, din localitatea Ubeda, după ce a stat timp de 12 ore pe o targă, în sala de așteptare. Femeia a fost adusă, în stare gravă, la spital, la recomandarea medicului centrului de bătrâni din localitatea Quesada, unde Aurelia locuia.

Medicul a declarat că Aurelia era aproape inconștientă în momentul în care a fost dusă la urgență, unde a lăsat-o în grija celor de la camera de gardă, deoarece așa este protocolul. Potrivit sursei citate, oficialii spitalului public din Ubeda susțin că femeia, plasată în jurul orei 14.00, în sala de așteptare, ar fi fost strigată de mai multe ori, pentru a fi consultată, însă aceasta nu a răspuns.

Pentru că femeia nu mai era însoțită de nimeni și probabil starea ei o împiedica să răspundă, ea nu a primit ajutorul de care avea nevoie. “Există pacienți care pleacă", a declarat directorul spitalului, Antonio Resola.

Presa spaniolă scrie că abia în cursul nopții de 21 spre 22 decembrie, după schimbul de tură, în jurul orei 02.00, un angajat al spitalului ar fi întrebat cine este femeia care stă în sala de așteptare și respiră cu dificultate. Aurelia își dădea chiar în acele clipe ultima suflare, medicii constatând decesul acesteia.

Pe de altă parte, un responsabil din cadrul Ministerului Sănătății, Teresa Vega, a declarat, într-o conferință de presă ce a avut loc vineri, că decesul Aureliei a fost cauzat de o problemă de comunicare între specialiști. "Sunt multe persoane care vin singure și cu probleme grave la camera de gardă, iar pentru consultarea acestora există un protocol. Deci, în acest caz, trebuie să fi fost o problemă de comunicare între specialiști", a explicat oficialul spaniol.

După apariția acestui caz, sindicatul personalului medical din regiune a depus o plângere pentru lipsă de cadre medicale în spitalul public din Ubeda.

×