x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie "achitată" - Mihăileşti, incă o dramă fără vinovaţi

Explozie "achitată" - Mihăileşti, incă o dramă fără vinovaţi

de Mihai Bunaziua    |    06 Oct 2007   •   00:00
Explozie "achitată" - Mihăileşti, incă o dramă fără vinovaţi

Cei trei inculpaţi din procesul exploziei de la Mihăileşti din mai 2004, cănd 18 oameni au murit, au fost achitaţi.

Decizia a fost luată ieri de magistraţii Tribunalului Vrancea. Ion Gherghe - directorul Combinatului Chimic Doljchim care a produs azotatul de amoniu, Mihai Gună şi Ionel Neagoe - Â administratorii celor două societăţi de transport implicate in incident, sunt acum liberi. In urmă cu jumătate de an, o instanţă inferioară ii condamnase la patru ani de inchisoare pentru ucidere din culpă şi la plata a 3,2 milioane de lei noi şi 430.000 de euro daune materiale, dar sentinţa a fost infirmată. Nici decizia de ieri nu este definitivă, putănd fi atacată cu recurs in zece zile.


REACŢII. "Cum este posibil să moară 18 oameni şi să nu fie nimeni vinovat? Işi bat joc pur şi simplu de noi", a spus Anica, mama cameramanului Antena 1 Ionuţ Barbu, decedat in urma exlpoziei. "Pentru ce s-a intămplat acolo cine este vinovat? Nimeni? Pentru moartea unor oameni nu există justiţie? Este strigător la cer! Imi pare rău pentru copilul meu care a murit ca un inger, nevinovată. Pe ei ii achită, iar eu tot fără copilă sunt. Eu nu mai am copilul lăngă mine acum... Sper din tot sufletul ca la ultima şansă să se facă dreptate pentru copiii noştri!", a spus mama jurnalistei Elena Popescu, moartă şi ea in urma tragediei.


In mai 2004, un autotren ce transporta 20 de tone de azotat de amoniu a explodat, lasănd pe şosea un crater de peste şase metri adăncime, cu un diametru de 20 de metri. Printre victime s-au aflat mulţi pompieri, dar şi doi jurnalişti de la postul de televiziune Antena 1, Elena Popescu şi Ionuţ Barbu.

×
Subiecte în articol: observator