x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie în mina Uricani

Explozie în mina Uricani

27 Sep 2011   •   10:34
Explozie în mina Uricani

Explozie la Exploatarea Miniera Uricani. Minerii au fost scosi din subteran si, potrivit reprezentantilor minei, nu exista victime. Se pare ca explozia a avut loc in momentul in care se schimbau turele.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale a Huilei (CNH) din Petrosani, in aceasta dupa-amiaza, in partea estica a subteranului Minei Uricani, intr-o zona inchisa, a avut loc "un fenomen dinamic".

In urma incidentului, minerii care se aflau in schimbul intai, in zona diametral opusa a subteranului, au fost scosi din mina.

Pana in prezent nu se cunoaste cu exactitate cauza producerii incidentului, nicio persoana nefiind ranita, anunta Mediafax.

La mina Uricani lucreaza aproape 800 de anagajati, fiind una dintre cele trei unitati miniere care vor intra pe program de inchidere.

In febriarie 2011, doua explozii au avut loc in Mina Uricani, prima cauzand moartea a cinci persoane.

In urma exploziilor, activitate de extractie a carbunelui de la Mina Uricani a fost oprita, timp de aproximativ o luna.

In paralel, s-a inceput o ancheta pentru stabilirea cauzelor exploziilor, fiind audiate mai multe persoane si fiind adunate probe din subteran, de catre echipe de salvatori si specialisti ai INSEMEX, pentru a se realiza expertiza tehnica.

×
Subiecte în articol: mina uricani minerii subteran subteranului