x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expoziţia absolvenţilor eminenţi

Expoziţia absolvenţilor eminenţi

de Diana Scarlat    |    17 Dec 2009   •   00:00
Expoziţia absolvenţilor eminenţi
Sursa foto: cristian radu/

Facultatea nu-i ajută nici să se facă înţeleşi sau cunoscuţi, nici să trăiască din meseria pentru care s-au pregătit cu pasiune, dar ei încearcă să-şi educe singuri publicul. Proaspeţii designeri vestimentari, absolvenţi ai facultăţii de Arte Plastice, oferă publicului o nouă expoziţie, în acest week-end, în centrul vechi al Bucureştiului.



Zece tineri designeri, licenţiaţi şi masteranzi ai Universităţii de Artă din Bucureşti, secţia Modă, au pregătit un târg special de Crăciun care-i invită pe români să-şi deschidă sufletul şi să înţeleagă ce înseamnă creaţiile originale. Evenimentul "Open up & Enter ­ meet the young designers" va avea loc la 19 şi 20 decembrie la galeria M17, pe Strada Mătăsari nr. 17 şi va reuni personalităţi diferite cu stiluri şi abordări diferite, de la goth sau elegant la urban sau delicat.

HANDMADE&VINTAGE

. "În ultimii ani, târgurile de handmade şi vintage s-au înmulţit, au crescut şi sunt din ce în ce mai populare. Această liberalizare a artei pune însă în umbră generaţiile de designeri care termină facultatea şi nu îşi găsesc încă un loc în peisajul modei româneşti. Aceştia sunt tineri care au studiat îndeaproape istoria artei, istoria costumului, formele, tiparele şi materialele şi pentru care moda nu este doar o pasiune, ci o meserie din care trebuie şi ar fi bine să îşi câştige traiul", spune Antoaneta Tică, unul dintre tinerii artişti vestimentari.

Absolvenţii care-şi vor expune creaţiile sunt Alexandra Boerescu, Alexandra Vulpe, Andreea Costache, Antoaneta Tică, Dalia Poleac, Dumitriţa Luncă ("Multemandarine"), Eszter Gyorgy, Mădalina Duţu, Oana Birou şi Ozana Parascan, care au pregătit pentru această ocazie rochii elegante, fuste, bolerouri, eşarfe, genţi, jucării urbane, broşe şi alte minunăţii originale. "Tinerii absolvenţi se confruntă cu un public nepregătit cu noţiunea de profesionist în afara magazinelor de firmă, obişnuit cu cele câteva nume cunoscute de pe podiumul românesc şi din tabloide, dar mare amator de haine şi accesorii interesante, pe care le cumpără de unde apucă, fără discernământ", mai spune Antoaneta Tică.

×
Subiecte în articol: scoala