x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Extremistul Csibi Barna exultă: Tabără de vară Jobbik, în România!

Extremistul Csibi Barna exultă: Tabără de vară Jobbik, în România!

de Istvan Deak    |    17 Mai 2013   •   13:34
Extremistul Csibi Barna exultă: Tabără de vară Jobbik, în România!

Organizaţia de tineret a partidului ungar Jobbik organizează în perioada 7-11 august o tabără de vară în localitatea Borzont (judeţul Harghita), aflată în apropriere de Gheorgheni. Evenimentul va fi parte componentă a taberei organizate în aceeaşi locaţie de Asociaţia Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI). “După succesul răsunător al taberei de vară de anul trecut, organizaţia de tineret Jobbik va organiza din nou unul dintre cele mai importante evenimente ale sale. Anul acesta vom depăşi graniţa batjocurii, după ce Consiliul Naţional al partidului a decis să organizăm evenimentul în cadrul taberei EMI din Ardeal”, se arată în comunicatul postat pe site-ul organizaţiei. 

Membrii organizaţiei de tineret vor face deplasarea din Ungaria cu autobuzele, plecarea fiind programată în data de 6 august de la Budapesta. Autobuzele vor opri în faţa mai multor monumente istorice din Transilvania. Programul complet al taberei de vară nu a fost finalizat încă. Cert este că în dimineaţa zilei de 12 august, autobuzele vor face cale întoarsă spre Ungaria. Nu vor lipsi concertele unor formaţii îndrăgite în Ungaria, precum Karpatia, Edda, Ismeros Arcok sau Ossian. Costurile pentru participarea la tabără sunt diferenţiate astfel: 13.000 de forinţi (190 ron) pentru membrii Jobbik între 16 şi 30 de ani, şi 20.000 de forinţi (300 ron) pentru cei neafiliaţi la partid, cu condiţia să fie recomandaţi de un membru de partid.

Pe durata celor 5 zile vor lua cuvântul mai mulţi oameni politici. Printre cei care au confirmat prezenţa se află parlamentarul Marc Gafarot i Monjo din partea Partidului Convergenţa Democratică din Catalunia. Acesta a fost prezent şi la mitingul autonomist de la Târgu-Mureş din data de 10 martie, unde a declarat că susţine autonomia secuilor şi vrea să ajute la elaborarea unei strategii pentru obţinerea ei. În cadrul taberei EMI, el va susţine o prelegere cu tema “Este pregătită Catalunia pentru independenţă?”. În discursul său, el va dezbate mai multe teme precum “autodeterminarea catalanilor” şi “paralele cu eforturile de obţinere a autonomiei secuilor”.

Extremistul Csibi Barna este unul dintre puţinii simpatizanţi din România ai Mişcării pentru Ungaria Jobbik. La începutul lunii mai, el a fost prezent la Petrecerea Câmpenească Naţională de la Budapesta organizată de Jobbik. Cu această ocazie, el şi-a prezentat din nou standul cu tricouri cu harta României fără Transilvania. “Ăsta nu este un eveniment organizat de MSZP (n.r Partidul Socialist din Ungaria), nici aniversarea zilei de naştere a unui star de televiziune. Evident că nu au fost pahare de bere aruncate pe jos după concerte, nici beţivi în căutare de altercaţii. S-au ascultat prelegeri cu teme de mare actualitate politico-sociale cum ar fi problema creditelor bancare. Ce fascişti!”, a notat, ironic, Csibi pe blogul său.

Istoric
Cetăţeanul român Csibi Barna s-a făcut cunoscut după ce l-a spânzurat simbolic, în 2011, pe Avram Iancu, în piaţa centrală din Miercurea-Ciuc. La finalul anului trecut, el a fost prezent la mitingul autonomist de la Sfântu Gheorghe cu o pancartă pe care scria: ”La revedere, România”.  Înaintea Zilei Naţionale a României, Csibi a ieşit din nou pe străzile din Miercurea-Ciuc şi a prezentat două mesaje. Primul în limba română: “Moldova nu e România”, iar al doilea în engleză: “Opriţi expansionismul românesc”, căruia i-a asociat şi o hartă a României Mari. La începutul anului, el a fost în Republica Moldova pentru a comemora victimele secuieşti, la împlinirea a 538 de ani de la lupta de la Podul Înalt.

×