x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fabrică de bani falşi apaţinând mafiei italiene, descoperită în România. Mai mulţi membri Camorra, ridicaţi de DIICOT

Fabrică de bani falşi apaţinând mafiei italiene, descoperită în România. Mai mulţi membri Camorra, ridicaţi de DIICOT

26 Sep 2014   •   09:21
Fabrică de bani falşi apaţinând mafiei italiene, descoperită în România. Mai mulţi membri Camorra, ridicaţi de DIICOT
Sursa foto: Nunzio Mari/nunzio mari/aliseipress
UPDATE 15:19 - Procurorii DIICOT audiază 20 de persoane, suspecţi şi martori, în dosarul falsificării a milioane de euro la Oradea de către membrii grupării mafiote italiene 'Napoli'.

O grupare formată din membri ai Mafiei italiene şi cetăţeni români, specializată în falsificarea şi punerea în circulaţie a bancnotelor de 20, 50 şi 100 de euro, a fost destructurată la Oradea, în urma unei acţiuni de amploare a poliţiştilor şi a procurorilor DIICOT, în colaborare cu autorităţi judiciare din Italia.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, după o monitorizare specifică de 11 luni de zile, procurorii au început urmărirea penală faţă de cinci persoane, dintre care patru cetăţeni italieni şi un român, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, falsificare de monede, falsificare de valori străine, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori.
.................................................

Procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falși la Oradea aparținând mafiei italiene. Oamenii legii au găsit nu mai puțin de 13 milioane de euro falși, bani care urmau să ajungă în Italia, relatează Antena3. 
De asemenea, anchetatorii au mai descoperit 90.000 euro într-o groapă de gunoi, având informaţii că alte sume de bani au fost arse. Trei italieni suspectați că fac parte dintr-un grup din Napoli al rețelei Camorra au fost ridicați de polițiști.

În urma a 15 percheziții desfășurate joi noaptea în mai multe orașe din țară, procurorii DIICOT au identificat o tiparniță care fabrica euro falși în municipiul Oradea.

Concomitent cu acţiunea din România, autorităţile din Italia au reţinut alţi trei membri ai grupării mafiote, fiind găsiţi şi 17 milioane euro falşi, bani ce proveneau de la tiparnița din România.

Ancheta se desfăşoară de aproape doi ani, în colaborare cu Direcţia Naţională Antimafia din Italia.



×