x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia prefectului de Constanţa trăieşte cu 65 de euro pe lună

Familia prefectului de Constanţa trăieşte cu 65 de euro pe lună

de Dan Constantin    |    16 Feb 2012   •   21:00
Familia prefectului de Constanţa trăieşte cu 65 de euro pe lună

Claudiu Iorga Palaz este o persoana dornica de publicitate. A reusit sa starneasca hazul cand si-a in­scrip­tio­nat masina de serviciu cu un slogan foate clar: Claudiu Iorga-Palaz, prefect pentru tine! Un clip electoral pe patru roti, plimbat prin judet pentru tinere de minte. Ca sa nu-i fure careva ideea, prefectul a inscris la OSIM culoarea si sloganul!

Pentru a-i alimenta setea de pu­bli­­citate ii consacram prefectului de Constanta cateva randuri. Speram ca-si va inscrie cateva din in­for­ma­tiile urmatoare pe portierele parcului de masini de lux aflat la dispozitie.

Desi nu pare, Palaz se da un om modest. Declaratia de avere il arata ca un om stramtorat la punga, indatorat la banci si obligat sa se sacrifice binelui cetateanului. Cu leafa de prefect, avand o nevasta care si ea are venituri foarte modeste, cu doi copii in intretinere, Claudiu Palaz ne arata tuturor tabloul austeritatii care a cuprins Romania in ultimii ani. Ne oprim la veniturile din 2009, cand tara nu era inca bantuita de criza, nu se taiasera drastic salariile bugetarilor. Claudiu si Claudia Palaz au avut venituri in echivalent de 13.211 euro. La statutul lui de prefect, hai sa spunem ca ar putea sa-si tina rangul cu 1.000 de euro pe luna. Dar chel­tuielile sunt al naibii de mari: are de platit si doua credite, care i-au 'mancat' in anul 2009 circa 8.880 de euro. I-au ramas bani sa plateasca sco­lile celor doi copii. Palazii isi duc copii la scoli particulare – SPECTRUM, obrazul subtire cu cheltuiala se tine – alti 3.550 de euro pe an.

Adunand cheltuielile si scazand din venituri, pentru familia Palaz au ramas in 2009, sa-si duca zilele, 781 de euro, adica 65 de euro pe luna! Cu acesti bani, ii vad pe Claudia si pe Claudiu nu doar pauperi, ci doi adulti obligati sa cerseasca sau sa manance la cantina saracilor. Nici nu stiu cum nu au murit de foame pana acum, deoarece situatia veni­turilor nu s-a imbunatatit mult nici in 2010, nici in 2011! Ajuns in situa­tia de maxima pauperitate, pe bietul prefect a cazut si sarcina sa-si intre­ti­na viloiul cu piscina din Constanta, din Strada Tabla Butii nr. 2 A. Despre masinile Nissan Patrol si Dodge­ram nu mai interbam, stau trase pe dreapta, ca nu-s bani de carburant. A mai sofat si un Mustang dat de mila de parinti, ca de asta ai copii, sa-i tii pana la adanci batraneti. Parintii lucreaza din greu sa-si tina odrasla ajunsa in saracie lucie. Au un holding in care firma Imperial Palaz SRL pare sa fie nava amiral, obtinand ceva profit.

Prefectul mai are un necaz, care il sacaie de ceva timp. Un cunoscut, cetatean platitor de taxe si impozite, deci onorabilul Rusu Vasilica, proprietar de hotel – El Stefanino, a facut o gainarie. A furat energie sa faca economie! Iata un slogan pentru consumatori, dar neagreat de procurori. Rusu Vasilica nu-i chiar neica nimeni. Bine apreciat de Mircea Basescu, ajunge in 2010 manager la Sanatoriul Balenar din Techirghiol, unde este instalat de… prefectul Palaz. Rusu organizase si celebrul botez al nepoatei lui Bercea Mondial, nasita de Mircea Basescu. Hotul de energie s-a dus cu jalba la prefect, care, om milos, a facut o adresa catre ENEL DOBROGEA sa-i analizeze situatia, intr-un pachet cu mai multi hoti de energi. Rusu

s-a ales cu dosar penal (nr. 12.492/P/2011), iar prefectul si el subiect de cercetat pentru trafic de influenta. Prefectul Palaz ne-a declarat ca a fost de buna-credinta cand a facut respectiva adresa. A precizat insa ca 'Rusu trebuie sa raspunda pentru ceea ce a facut!'. A negat insa ca doi angajati ai Sanatorului Balnear Techirghiol – Danilea Juganaru, director econo­mic, si Claudiu Arsene, sef serviciu, i-ar fi rude. Asta chiar ar intari conflictul de interese.

In concluzie, pentru a elucida discrepantele intre traiul afisat de familia prefectului si veniturile acestuia, investigatia ANI devine necesara. Despre dosarul de la Parchet, el merge inainte.

Pentru final, am o curiozitate fata de cariera prefectului care are in CV peste 20 de diplome de perfectionari si rasperfectionari. La ce-i folosesc cele trei categorii de permise de conducere – BE, CE si DE – care atesta ca prefectul stie sa conduca vehicule de la automobil la autobuz, la care se ataseaza si remoca?

×
Subiecte în articol: observator