x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia tânărului împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare la maternitate s-a reunit

Familia tânărului împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare la maternitate s-a reunit

28 Mar 2020   •   15:10
Familia tânărului împins de sărăcie şi coronavirus să meargă călare la maternitate s-a reunit
Sursa foto: Facebook

Sergiu Ion Ciobotariu este tânărul de 22 de ani care a fost surprins călare pe străzile din Iași. Acesta mergea spre maternitate, unde iubita lui tocmai născuse un băiețel, cel de-al treilea copil al lor. Familia s-a reunit sâmbătă, după ce proaspăta mămică și fiul ei au fost externați.

Nu a putut să meargă cu tramvaiul să își vadă bebelușul, așa că a plecat călare de la marginea Iașului către maternintate.

„Am vrut să plec cu tramvaiul la nevastă-mea la spital, că a luat-o cu salvarea la naștere, la Cuza Vodă. Nu mi-au dat voie cu tramvaiul, am vrut să plec cu bicicleta, nu mi-au dat voie de la pod, mi-am luat calul și m-am dus", a povestit Sergiu Ioan Ciobotariu, într-un interviu la bzi.ro.

Tânărul a povestit că a preferat să meargă călare pentru că, din banii pe care i-ar fi dat pe taxi mai bine cumpără de mâncare pentru celelalte două fete ale sale.

„Eu nu câștig mai mult de 30 de lei la zi pentru copiii mei. Am trei copii acum. (...) Eu cu calul mă descurc", a mai spus tânărul.

Iubita lui în vârstă de 20 de ani a născut un băiețel de 3, 5 kilograme, iar sâmbătă tânăra mămică și bebelușul au plecat acasă.

„Normal că îs mândru, aveam două fete și acum mi-a venit un băiat. (...) Nu are cum să îmi fie greu, că sunt copiii mei și trebuie să muncesc pentru ei", a mai povestit Sergiu.

Deși adresa din buletin o are trecută în comuna Răducăneni, Sergiu locuiește la marginea Iașului, unde a început deja să își construiască o cameră și vrea să se mute la vară.

Tânărul filmat joi călare pe cal în Iaşi, în drum spre maternitate, a făcut ocolul reţelelor de socializare. A mers până în Iaşi din Răducăneni, un sat aflat la 40 de km distanţă, călare pe cal și a povestit că a fost oprit de 3 echipaje de poliţie, printre care unul de la locală care ar fi râs de el. Tânărul le-a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanţa Militară 3/2020, însă a primit un avertisment pentru că în Iaşi nu se poate intra cu animale, în baza unei decizii a Consiliului Local.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus sergiu ion ciobotariu