x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fara case - Scandal pe module

Fara case - Scandal pe module

de Gabriela Mladin    |    06 Aug 2008   •   00:00
Fara case - Scandal pe module

Primele locuinte modulare ale Guvernului, trimise in urma cu doi ani in localitatea gorjeana Seciurile, au fost incarcate ieri in tiruri pentru a fi duse sinistratilor din Moldova.



Primele locuinţe modulare ale Guvernului, trimise în urmă cu doi ani în localitatea gorjeană Seciurile, au fost încărcate ieri în tiruri pentru a fi duse sinistraţilor din Moldova.

GREUTĂŢI. Doar 30 de locuinţe provizorii au putut fi recuperate însă de la sinistraţii din Seciurile. Din celelalte 18, oamenii au refuzat să-şi mute lucrurile. Deşi nu locuiesc în ele, acestea folosind practic la depozitarea bunurilor sinistraţilor, autorităţile din Roşia de Amaradia întîmpină greutăţi în a-i convinge pe oameni să le elibereze. Cele 18 module sînt racordate şi la reţeaua de electricitate, echipele de la Electrica venite să le debranşeze întîmpinînd de asemenea probleme.

Dintre acestea, doar două cazuri sînt de înţeles, spune primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. Un modul în care se află Oficiul Poştal din Seciurile şi pentru care trebuie găsit un spaţiu adecvat păstrării de valori şi cel al unei femei care nu are nici un adăpost şi care, de altfel, a şi anunţat că-şi va da foc dacă i se va lua. Primăria va identifica alte două spaţii pe care să le pună la dispoziţie.

Primele tiruri încărcate cu aceste locuinţe au plecat din Gorj şi pînă la sfîrşitul săptămînii vor fi trimise toate cele 30 eliberate. Containerele vor fi transportate de nouă societăţi comerciale din judeţ, care s-au oferit gratuit să facă acest serviciu.

×
Subiecte în articol: observator