x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fara fuste scurte si ciorapi de plasa

Fara fuste scurte si ciorapi de plasa

24 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
PREFECTURA BUCURESTI - Mioara Mantale, exigenta cu angajatii In prima zi de lucru, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, s-a intalnit cu subalternii, precizandu-le in special femeilor sa aiba tinute decente, fara fuste scurte, ciorapi de plasa, tocuri inalte si tricouri imprimate. N-a facut nici o referire insa la decolteuri.
MONICA C. ANDREI

DECENTA. Prefectul Bucurestiului, Mioara Mantale, este pretentios atunci cand vine vorba de imbracamintea subalternelor
La primele ore ale diminetii, Mioara Mantale s-a intalnit cu salariatii Prefecturii, constatand ca majoritatea sunt femei. Dupa ce s-a prezentat, Mantale a trecut la capitolul sfaturi, in special pentru doamne. "Imaginea lor ca femei este foarte importanta. Conteaza cum sunt imbracate si aranjate. Nu vreau sa poarte tocuri mai mari de 4 centrimetri, fuste scurte, ciorapi de plasa. Angajatele Prefecturii trebuie sa aiba o vestimentatie decenta", a precizat Mantale, care nu i-a uitat nici pe reprezentantii sexului tare. "Barbatii pot veni in sacou, dar fara tricouri imprimate." Angajatele Prefecturii mai au o sansa: sefa lor n-a precizat nimic despre cat de larg trebuie sa fie decolteul bluzitei sau al camasii.

TEST. In ceea ce priveste competenta lor, prefectul vrea mai intai sa vada cum muncesc si apoi sa-si spuna parerea. Dupa discutia avuta cu subalternii, Mioara Mantale le-a vizitat birourile. "Am ramas cu un gust amar. In afara de faptul ca nu sunt igienizate, nu au nici macar un telefon cu fir exterior cu orasul, despre calculator, nu mai vorbesc. Nu exista decat in biroul directorului de departament. De exemplu, nu este posibil ca biroul de la integrare sa nu aiba telefon. Aceeasi situatie este si la Departamentul Control, unde este un singur om fara telefon si calculator", a mai spus prefectul Capitalei.

PLANURI. In conditiile date, Mantale va solicita Guvernului un buget mai mare, pentru a-si pune la punct serviciile de comunicare si informatizare. Intentioneaza sa-si mareasca si numarul de angajati pentru ca va infiinta sase oficii prefecturale care vor prelua si rezolva problemele sectoarelor care veneau catre Prefectura. "Vreau sa descongestionez situatia. Am sa le spun primarilor de sector sa puna la dispozitia directorilor care vor conduce oficiile prefecturale birouri si calculatoare", a adaugat prefectul. Mantale trebuie sa faca functionabile si serviciile publice comunitare, regimul permiselor de conducere si al pasapoartelor simple, pe care le-a mostenit de la vechiul regim. Pentru a clarifica situatia, ea a convocat astazi sedinta Comitetului Operativ Consultativ, unde au fost invitati reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai serviciilor de evidenta a populatiei si pasapoarte, precum si primarii de sector.

×
Subiecte în articol: observator mantale