x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Fara inhibitii" si ai un loc de munca

"Fara inhibitii" si ai un loc de munca

06 Mar 2004   •   00:00
"Fara inhibitii" si ai un loc de munca

Cateva zeci de mii de femei au participat ieri la Bursa locurilor de munca pentru femei, desfasurata la nivel national. La Targul de Joburi organizat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca au fost oferite aproximativ 37.000 de locuri de munca, pentru diferite specializari.

Sala Bingo din Bucuresti a fost luata cu asalt inca de ieri de la ora 9:00 de mii femei care incercau sa isi gaseasca un loc munca. Printre ele se putea observa cate un barbat care isi completa CV-ul. "Incercam si noi, ca poate avem noroc", spuneau acestia. Pentru a intra in sala in care s-a desfasurat Targul de joburi, femeile au fost nevoite sa stea la coada.

OFERTA. Cele mai multe dintre locurile de munca oferite bucurestencelor de catre firmele participante erau in domeniul confectiilor. Oferte erau insa si pentru persoane cu studii superioare. Acestea puteau alege intre slujbele de inginer, agent asigurari, economist etc. Nemultumiri au existat insa. "Sunt somera de aproape sase ani. Am lucrat pana in 1998 ca ospatar, iar de atunci imi tot caut serviciu. Nimeni nu ma mai angajeaza, daca am peste 40 de ani. Imi spun ca daca vreau, pot sa lucrez ca femeie de serviciu", spunea nemultumita si cu ochii plini de lacrimi Rozaria Tasca. O alta nemultumire a participantelor era legata de faptul ca o parte dintre angajatori le-au cerut, mai ales celor tinere, sa fie "fara inhibitii", daca vor sa-si gaseasca un job. Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Elena Dumitru, a declarat ca va face tot posibilul pentru a indeparta "golania" de pe piata fortei de munca, astfel incat angajatele sa stea linistite la serviciu, fara sa fie hartuite de sefi. "Femeile trebuie sa stie ca exista lege pentru hartuirea la locul de munca. Orice femeie victima a hartuirii la locul de munca are in persoana mea un aparator", sustine ministrul Elena Dumitru.

REZULTATE. In cele peste 120 de localitati in care s-a desfasurat Bursa joburilor pentru femei au fost asteptate 50.000 de doamne. In cadrul Bursei au fost organizate standuri speciale pentru persoanele care beneficiaza de prevederile Legii 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale. Aici au fost oferite aproximativ 200 de locuri de munca. La Bursa locurilor de munca pentru femei au fost selectionate in vederea incadrarii 18.830 de femei. Dintre acestea, 3.077 au fost incadrate pe loc.
( CRISTIAN PETRU )

×
Subiecte în articol: observator munca