x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fara modestie / Marketing lautaresc

Fara modestie / Marketing lautaresc

de Mihai Gavrila    |    05 Mar 2006   •   00:00
Fara modestie / Marketing  lautaresc

Lautarul craiovean Nicolae Cornitoiu, zis si Nicu de la Romanesti, a adoptat o strategie de marketing demna de rapperii negri din Bronx pentru a-si vinde marfa si a-si dezvolta imaginea. Circula cu masini inscriptionate cu tot felul de sigle.

Cel mai des, Nicu de la Romanesti umbla cu un Mercedes, mare si negru, asa cum ii sta bine unui Mercedes. Masina a fost personalizata: pe ea sta scris King Nicu Tobe, si mai interesant, parbrizul este plin de ecusoane de libera trecere si liber acces. Unul e emis de Guvern, altul de Camera Deputatilor si unul de insusi ministrul Administratiei si Internelor.

De unde le are cat sunt ele de valabile, Nicu evita sa spuna. Declara insa ca le expune "din respect pentru Politie". "Generalul Sandu, care a murit, fost sef de politie, mi-a botezat fata", explica Nicu. "Dar le tin asa, mai mult de fala, desi din cand in cand ma mai ajuta si sa scap de aglomeratie."

Nicu mai are si o dubita Pontiac, care nu a scapat nici ea de ecusoane. Pontiacul insa e inscriptionat cu sigla Asociatiei de Lupta Impotriva Coruptiei si Abuzurilor, pe portiera din stinga - fata. "Da, de lupta impotriva coruptiei si abuzurilor, pentru ca ne ocupam si cu probleme de-astea, pentru comunitate", explica virtuosul tobosar.

LIDER AL MUZICANTILOR DIN ROMANIA. Mai nou, in stilul specific caselor regale si imperiale ale tiganilor, Nicu de la Romanesti a tinut sa se declare lider al muzicantilor din Romania. Pentru conformitate, el si-a procurat inca o legitimatie care poarta stampila Guvernului Romaniei si a Camerei Deputatilor. "Muzicantii au facut alegeri si oamenii legii m-au numit pe mine, ca ma stiu in stare sa ma descurc", explica simplu Nicu, pentru cine are urechi sa-l auda. Ca lider al muzicantilor, Nicu s-a remarcat deocamdata prin atitudinea sa fata de lautarii cu probleme sociale. "Daca unul are zece copii si ii trebuie o extindere de locuinta, un ajutor social, ma duc si il rezolv", spune Nicu. Cum sta insa treaba privind calificarea profesionala? Nicu e dispus sa isi dovedeasca aptitudinile de lider al muzicantilor, luand betele in mana si punandu-se pe dat in tobe. "Tremolo ca asta nu face nimeni in tara, daca gasesti pe cineva sa faca, eu imi tai mainile!", declara craioveanul.

×
Subiecte în articol: observator nicu