x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără presă la Bacalaureat

Fără presă la Bacalaureat

de Eugenia Mihalcea    |    25 Iun 2009   •   00:00

Ministerul Educaţiei a restricţionat accesul presei la extragerea subiectului pentru probele scrise de la examenul naţional de Bacalaureat, din motive de securitate. Dovada de transparenţă a acestui examen a fost eliminată, după ce Comisia Naţională pentru Bacalaureat a decis că extragere nu mai are caracter public.



Asta, după ce presa a scos la iveală mai multe subiecte greşite la tezele cu subiect unic. Aceeaşi Comisie a anunţat săptămâna trecută măsuri exagerate de securitate pentru acest examen de Bacalaureat. De exemplu, faptul că elevii au voie să meargă la toaletă doar însoţiţi şi, de preferinţă, o singură dată în timpul unei probe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, conform deciziei Comisiei Naţionale pentru Bacalaureat, extragerea variantelor de itemi, în vederea stabilirea variantei finale de subiect pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009, nu are caracter public. Comunicarea acestora va avea loc după încheierea fiecărei probe scrise în parte. Baremele de evaluare se postează pe Internet, la www.subiecte2009.edu.ro, în fiecare zi în care se desfăşoară probe scrise, la ora 15.00.

Pentru a dovedi trasparenţă la extragerea subiectelor, Ministerul Educaţiei a permis, din 2002, accesul presei la extragerea variantelor de subiect de la Bacalaureat, de la examenul de Capacitate, de la concursul de titularizare şi, ulterior, de la tezele cu subiect unic. Chiar şi în acest an, presa a fost prezentă la extragerea variantelor de subiect de la tezele unice.

×
Subiecte în articol: scoala