x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Farmacisti de inchiriat cu ora

Farmacisti de inchiriat cu ora

05 Feb 2004   •   00:00

Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Gorj se confrunta in ultimul timp cu o situatie care poate duce la blocarea eliberarii de retete gratuite sau compensate.

CAS a stabilit un punctaj pentru acordarea fondurilor de la sanatate, in functie de care farmaciile pot obtine mai multi sau mai putini bani. Principalele conditii impuse de Casa sunt acelea legate de programul de lucru al farmacistilor si de numarul de angajat i specializati. In Gorj, multi farmacisti apar angajati la mai multe farmacii din judet sau chiar din tara, existand situatii cand, scriptic, un farmacist munceste 24 de ore.

"Este imposibil!"
Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Gorj au descoperit si situatii in care farmacisti din alte judet e din tara sunt angajati in farmaciile din Gorj. "Este imposibil ca oamenii din alte judete sa vina zilnic in Gorj sa lucreze c.te patru ore. Daca este nevoie, voi inainta sesizari Parchetului pentru a cerceta persoanele care au incercat sa ne insele. Este vorba despre infractiuni si trebuie sa raspunda", a declarat Speranta Vana, presedinta CAS Gorj.

Trafic de diplome
Dintre cele 45 de farmacii existente in Gorj, doar doua nu au contracte cu CAS Gorj. "Nu am incheiat nici un contract cu farmaciile, a fost declansata o adevarata isterie in acest sens. Au innebunit de-a binelea! Nu puteam sa cred ca oameni cu astfel de pregatire recurg la asemenea gesturi. Angajarea intre farmacisti este permisa in Codul Muncii, insa sunt unii care depasesc orele. Sunt farmacisti din alte judete, unii pensionari, care si-au dat diplomele celor din Gorj. Acestia nu pot lucra!", a declarat presedinta CAS Gorj. Pana cand nu vor fi verificate toate documentele farmaciilor, Casa de Asigurari de Sanatate Gorj nu va incheia nici un contract cu farmaciile din judet.

×
Subiecte în articol: observator gorj