x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Faur Isaia, inamicul public numarul unu

Faur Isaia, inamicul public numarul unu

30 Oct 2004   •   00:00

Chiar daca nu este demnitar de stat, timisoreanul care l-a stropit cu cerneala pe Emil Constantinescu devine "obiectiv prioritar" ori de cate ori vreo delegatie oficiala calca pe meleagurile banatene. Faur Isaia vrea totusi sa ajunga presedinte.

TIBERIU KISS

Click pentru a mari imaginea
INTALNIRE. Faur Isaia a reusit sa discute cu presedintele al carui scaun vrea sa-l ocupe
Revolutionar cu patalama si membru PRM, Faur Isaia a devenit celebru in toata lumea in momentul in care, strecurandu-se pe langa ofiterii SPP, a reusit sa-l stropeasca cu cerneala pe fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu. In urma cu o saptamana, timisoreanul a incercat sa intre in cursa prezidentiala din aceasta toamna, in calitate de independent, dar cei de la BEC l-au refuzat pe motiv ca nu avea nici macar o semnatura de sustinere pentru o astfel de candidatura. Suparat ca i-a fost oprit accesul spre Cotroceni, Faur Isaia a revenit la Timisoara, unde a pus la cale un plan de bataie care, in opinia lui, i-ar fi garantat succesul la alegerile pentru postul de presedinte al Romaniei. In baza unei adrese, revolutionarul a cerut Primariei Timisoara sa-i elibereze... un certificat de buna purtare.

CARACTERIZARE. "Va rog sa binevoiti a-mi elibera un act din care sa rezulte care este opinia Primariei Timisoara privind caracterizarea mea ca cetatean al municipiului", a fost rugamintea revolutionarului. Chiar daca a motivat ca certificatul de buna purtare ii va folosi la "un proces de reabilitare", angajatii Primariei Timisoara au realizat ca, de fapt, Faur Isaia are ganduri ascunse si va incerca sa demonstreze BEC, fortand mana functionarilor publici, ca este un cetatean cunoscut si onorabil. Raspunsul a venit urgent, pe masura. Adica nu intra in atributiunile Primariei Timisoara sa elibereze astfel de certificate de buna purtare. Probabil ca, si daca ar fi fost indreptatiti, angajatii municipalitatii nu ar fi semnat un astfel de document, mai ales pentru Faur Isaia. In urma cu un an, la comemorarile evenimentelor din decembrie 1989, revolutionarul l-a scuipat in fata pe primarul Gheorghe Ciuhandu, alegandu-se cu o amenda de 800.000 lei.

Click pentru a mari imaginea
MANIFEST. Pentru revolutionarul protestatar este la ordinea zilei sa stea pe acoperisuri, "inarmat" cu talangi si pancarte

CONSPIRATIA TACERII. In timp ce Faur Isaia se zbatea din rasputeri sa demonstreze celor de la BEC ca nu are nevoie de semnaturi pentru a candida la Presedintia Romaniei, intrucat un certificat de buna purtare ar putea suplini o lista de 200.000 de iscalituri, politistii timiseni au strans toate dovezile privind actele antisociale in care a fost implicat Faur Isaia. Ei au intocmit un adevarat "rechizitoriu", menit sa-l arunce pe timisorean intr-un spital de nebuni de maxima siguranta.

CV DE REVOLUTIONAR. Faur Isaia a devenit, peste noapte, contestatarul tuturor presedintilor Romaniei, indiferent care sunt acestia. Dupa episodul cu cerneala aruncata pe fata lui Emil Constantinescu, revolutionarul timisorean l-a contestat si pe presedintele Ion Iliescu. Suparat ca la o vizita a lui Iliescu in capitala Banatului a fost evacuat din oras timp de doua zile, inarmat cu talangi si pancarte, Faur Isaia s-a urcat pe o cladire din centrul Timisoarei, refuzand sa coboare pana ce nu va fi informat ca "Parchetul General l-a demis pe Iliescu". La fel a procedat si la vizita in orasul de pe Bega a fostului suveran al Romaniei, Mihai I, numai ca de aceasta data Isaia, imbracat in straie populare si cu tricolorul la gat, s-a cocotat pe statuia lupoaicei din Piata Operei. Mai mult, o luna mai tarziu, la un spectacol omagial in aer liber, suparat ca nu a fost lasat sa urce pe scena sa ia cuvantul, Faur Isaia a revenit in mana cu un topor si a taiat cablurile unei camere de filmat, care transmitea in direct si asigura planul general.

HALUCINANT

"Faur Isaia are un comportament halucinant. Toate faptele sale, de distrugere, de tulburarea linistii si ordinii publice si, nu in ultimul rand, a unor adunari populare, sunt fara doar si poate fapte antisociale. La ora actuala suntem pe cale sa finalizam "documentarul Isaia" si speram sa reusim sa-l internam intr-un ospiciu" - Chestorul Dorel Andres seful IJP Timis

NATIONAL

"""""" Manifestarile lui Faur Isaia s-au desfasurat nu numai in Timisoara, ci si in intreaga tara.
La Arad, barbatul a sarit in fata masinii presedintelui Iliescu, reusind sa opreasca coloana oficiala. Anul trecut, revolutionarul s-a urcat pe o cladire a Universitatii Bucuresti, strigand sloganuri antiguvernamentale. Isaia a fost amendat de mai multe ori, ultima data cu 800.000 lei, dupa ce s-a dezbracat si a demonstrat la bustul gol in fata Curtii Supreme de Justitie.
Aceeasi amenda a primit-o dupa ce l-a scuipat in fata pe presedintele Tribunalului Timis, Ioan Ispas, cu care se intalnise pe strada.
×
Subiecte în articol: observator isaia faur faur isaia