x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fenomen meteo neobişnuit în Hunedoara! În mai multe oraşe a plouat cu un praf de nuanţă aurie

Fenomen meteo neobişnuit în Hunedoara! În mai multe oraşe a plouat cu un praf de nuanţă aurie

17 Apr 2018   •   15:08
Fenomen meteo neobişnuit în Hunedoara! În mai multe oraşe a plouat cu un praf de nuanţă aurie

Locuitorii judeţului Hunedoara au fost surprinşi de un fenomen meteo mai puţin obişnuit. În mai multe oraşe a plouat cu praf. Drept urmare, în doar câteva minute, maşinile aflate pe stradă au căpătat o nuanţă aurie.

Părea să fie ploaie care părea ca oricare alta, dar nu a fost aşa. În Deva şi Hunedoara, proprietarii de maşini s-au trezit cu autoturismele ca venite de la un off-road. Parbrizele şi caroseriile erau complet acoperite cu praf. 

Angajaţii spălătoriilor auto, în schimb, şi-au frecat mâinile de bucurie. Au avut clienți la coadă chiar de la primele ore ale dimineţii. 

Meteorologii spun că presiunea scăzută din Nordul Africii și din Marea Mediterana a favorizat deplasarea masei de aer cald. De mâine însă, totul ar trebui să revină la normal, transmit specialiştii.  

MARCEL ACHIMESCU, şef Staţia Meteo Deva - Hunedoara
Nu se întâmpla în mod des, în frunctie de fronturile atmosferice care sunt. Am avut frontul care ne-a acoperit și pe noi.

Deși nici pomii sau plantele din localităţi nu au scăpat de efectele ploii bizare, specialiştii din agricultură spun că nu vorbim despre cantităţi mari de praf şi de nisip, aşa că nu există niciun pericol pentru culturile agricole.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: fenomen meteo bizar