x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FERVEX, retras de pe piaţă. Un lot al medicamentului conţine o bacterie periculoasă

FERVEX, retras de pe piaţă. Un lot al medicamentului conţine o bacterie periculoasă

05 Iun 2013   •   13:11
FERVEX, retras de pe piaţă. Un lot al medicamentului conţine o bacterie periculoasă

Medicamentul Fervex a fost retras din farmacii, după ce producătorul francez a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, Agenţia Europeană a Medicamentului hotărând retragerea de la vânzare a tututor formelor aflate pe piaţă, a declarat astăzi, pentru Mediafax, preşedintele ANM, Marius Savu.

Producătorul medicamentului, compania Bristol-Myers Squibb, a descoperit un lot cu încărcătură microbiană, respectiv Fervex cu aromă de zmeură, pentru care a cerut retragerea de pe piaţă, ca măsură de precauţie, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Marius Savu. Ulterior, Agenţia Europeană a Medicamentului a hotărât retragerea de la comercializare a tuturor formelor de Fervex granule pentru adulţi şi copii, nu numai a celor cu aromă de zmeură, a precizat Marius Savu.

Marius Savu a precizat că medicamentul Fervex cu aromă de zmeură nu se comercializează în România, dar în urma deciziei Agenţiei Europene a Medicamentului, Fervex a fost retras de la vânzare în toate variantele comercializate. Preşedintele ANM a mai spus că reacţiile adverse care ar putea fi produse de medicamentele Fervex cu încărcătură microbiană sunt greaţă, vărsături şi diaree.

Medicamentul Fervex este recomandat pentru tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale, pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare, potrivit prospectului produsului.

În Franţa, compania Bristol-Myers Squibb (BMS) a decis, în acord cu Agenţia naţională pentru siguranţă în utilizarea medicamentelor şi produselor de sănătate (ANSM), retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de Fervex granule, atât varianta pentru adulţi, cât şi cea pentru copii, a căror dată de expirare este martie 2016.

ANSM a anunţat această dispoziţie pe 23 mai.


×