x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festival: „Zilele Basarabiei la Bucureşti”

Festival: „Zilele Basarabiei la Bucureşti”

09 Mar 2011   •   12:49

Festivalului "Zilele Basarabiei la Bucureşti”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, se va desfăşura în acest an între 25 şi 27 martie, la iniţiativa Organizaţia Studenţilor Basarabeni din capitală.

"La 27 martie 2011 se împlinesc 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România - marele vis al românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Pentru că acum, ca şi atunci împărţim aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi aceleaşi valori, ne dorim ca semnificaţia aceastei date să rămână la fel de vie în cugetul şi spiritul românesc ca şi la 1918”, se arată în mesajul organizatorilor.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 25 martie, la Biblioteca Centrală Universitară. Va urma o  călătorie virtuală în trecut cu  expoziţia de afişe "Utopia podului de flori”semnată Corina Roşca, o proiecţie de film la Casa Studenţilor iar apoi o seară care va aminti de Unire cu un concert de muzică populară la restaurantul-muzeu "Vatra Neamului”.

Sâmbătă, 26 martie, Festivalul continuă la sediul ICR, cu "Libertatea în imagini”, o expoziţie  cutremurătoare cu fotografii de la 7 aprilie 2009, ziua care a schimbat cursul Republicii Moldova. "Vom stabili în continuare, în cadrul unei dezbateri la Universitatea din Bucureşti dacă  <> mai este sau nu actuală”, anunţă organizatorii. Programul va continua cu un spectacol de teatru în sala mare a ArCub, iar seara va culmina cu un concert incendiar, sută la sută LIVE, în Club JukeBox cu Snails, Alexandrina Hristov, Paralela 47 şi Gandul Mâţei.

Ziua de duminică, 27 martie va începe cu o slujbă de pomenire şi depunere de flori la Mănăstirea Cernica, acolo unde îşi află odihna de veci cei care au înfăptuit Unirea. Va urma un moment de reculegere la "Hanul lui Manuc”, locul în care s-a semnat cedarea Basarabiei în 1812.

În încheierea festivalului vor fi premiaţi participanţii la concursul de eseu, poezie şi pictură "Basarabia 1918-2011.

Cei care doresc să participe la concurs pot încă trimite creaţiile pe adresa: concurs_osb@yahoo.com.

×
Subiecte în articol: mass-media