x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FIFA şi-a făcut film artistic anul trecut. Îl lansează săptămâna asta şi în SUA

FIFA şi-a făcut film artistic anul trecut. Îl lansează săptămâna asta şi în SUA

02 Iun 2015   •   18:30
FIFA şi-a făcut film artistic anul trecut. Îl lansează săptămâna asta şi în SUA

Săptămâna trecută a fost una deosebit de încărcată pentru FIFA. Întâi arestarea unor oficiali pentru corupţie, apoi alegerile pentru şefia organizaţiei, eveniment umbrit de acuzaţiile de coruţie şi spălare de bani care. Bănuielile planează şi asupra realesului şef Sepp Blatter.

Cireaşa de pe tort este premiera filmului "United Passions" (Pasiuni unite) care va avea premiera în SUA, vineri, 5 mai 2015, în condiţiile în care premiera în Europa a avut-o anul trecut la festivalul de film de la Cannes şi ulterior în Serbia. Filmul, de la început a fost criticat pentru suma uriaşă cheltuită la producerea peliculei.

Filmul vorbeşte de evoluţia Federaţiei de la crearea ei în urmă cu 100 de ani până azi, implicit de povestea Cupei Mondiale. "Saga Cupei Mondiale şi a celor trei bărbaţi intregri şi profund etici care au creat-o", este descrierea de producătorul şi finanţatorul filmului, adică FIFA.


Filmul se pretinde a fi o ficţiune dramatică, o realitate coafată care evită toate faptele care nu convin şi care ar putea să întărescă impresia unei Federaţii corupte, care lucrează în contradicţie du idealurile pe care le promovează.

Frederic Auburtin, regizorul filmului, a declarat într-un interviu că a încercat să furnizeze cât mai mult subtext posibil în circumstanţele au permis. Auburtin ştia foarte bine că de ani de zile planează suspiciunile de coruţie asupra FIFA dat totodată federaţia a fost cea care a finanţat filmul cu suma de 30 milioane de dolari.

 "Nu am avut libertatea de a face un film gen Michael Moore" a spus regizorul. "Dacă aş fi început filmul cu sirene de poliţie la Zurich, aşa cum s-a întâmplat miercurea trecută, toată lumea ne-ar fi sărit în cap."

Auburn a mai spus că ar fi preferat să intre cu povestea adânc în zonele întunecate ale FIFA dar a acceptat job-ul şi a citat un proverb francez care spune că: "Să nu fii mai regalist decât regele."

Rolul lui Sepp Blatter este jucat de actorul Tim Roth, Gerard Depardieu joacă rolul lui Jules Rimet iar rolul lui Joao Havelange este interpretat de Sam Neill.

×
Subiecte în articol: sepp blatter united passions