x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fifor face apel către participanții la protestul din 10 august să manifesteze pașnic

Fifor face apel către participanții la protestul din 10 august să manifesteze pașnic

06 Aug 2019   •   11:09
Fifor face apel către participanții la protestul din 10 august să manifesteze pașnic
Sursa foto: DIANA OROS

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor a transmis un mesaj către participanţii la protestul care va avea loc în ziua de 10 august să manifesteze în mod paşnic şi să respecte legea. Acesta a subliniat faptul că România este un stat european în care cetăţeanul are dreptul să se exprime liber. 

"Vreau să fac un apel către toţi cei care doresc să protesteze, către toţi cei care se vor afla în diferite puncte din capitală, să protesteze în mod paşnic şi să nu uite în niciun moment că suntem un stat european, un stat în care cetăţeanul are dreptul să se exprime în mod liber. Niciodată nu vom încerca să împiedicăm acest lucru, pentru că este un lucru firesc. Dacă cetăţenii doresc să protesteze, să o facă. Problema pe care vreau să o subliniez este că solicit tuturor celor care vor participa la proteste să protesteze în mod paşnic, respectând totuşi legea şi tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim sub niciun fel de formă, repet, sub niciun fel de formă, să mai vedem ceea ce am văzut anul trecut, pe 10 august. Dar despre lucrurile acestea vom mai discuta cu siguranţă până sâmbătă", a declarat Fifor. 

Pe reţelele de socializare a fost lansat un apel de către grupările "Luptăm pentru România",  "10 august 2019 - Revouţia Noastră" pentru desfăşurarea unui miting în Piaţa Victoriei din Capitală. 
 

La mitingul diasporei organizat ape 10 august 2018 în Piața Victoriei, la care au fost prezenţi zeci de mii de manifestanţi, au avut loc incidente care s-au soldat cu intervenţia în forţă a Jandarmeriei. Întrucât mai multe sute de persoane care fost rănite au depus plângeri penale s-a deschis o anchetă privind modul de intervenţie a forţelor de ordine. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest miting