x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, la DNA

Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, la DNA

02 Aug 2013   •   16:06
Fiica lui Sorin Ovidiu Vîntu, la DNA

Ioana Vîntu, fiica omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a ajuns, în această după-amiază, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde este însoţită de avocatul Alexandru Chiciu, anunţă Mediafax. Ea nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

În 10 aprilie 2012, Ioana Vântu a fost numită director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - care era principalul asociat al societăţii Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci deţinătoarea licenţei audiovizuale a televiziunii Realitatea TV. Tot atunci, Ioana şi Ionuţ Vântu, copiii lui Sorin Ovidiu Vântu, au preluat împreună 82% din acţiunile Bluelink, în timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a rămas cu 9% din acţiunile firmei (în loc de 90,9091% din acţiunile Bluelink, pe care le deţinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink îi revenea lui Vitalie Dobândă - un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu, potrivit unor informaţii publicate de site-ul Rise Project şi paginademedia.ro.

Tatăl Ioanei Vîntu, Sorin Ovidiu Vîntu, a fost eliberat, la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, după ce a executat un an de închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

În 20 iunie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a respins toate apelurile formulate în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel că omul de afaceri rămâne cu condamnarea de doi ani cu executare dispusă de Tribunalul Bucureşti, hotărârea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

În 13 septembrie 2012, procurorii Parchetului instanţei supreme l-au trimis în judecată pe Vîntu, alături de Liviu Luca, Octavian Ţurcan, foştii directori ai Petromservice Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, în dosarul delapidării Petromservice, prejudiciul produs fiind de peste 83,5 milioane de euro. Dosarul delapidării Petromservice este judecat la Tribunalul Bucureşti.

Într-un alt dosar, în august 2012, procurorii DIICOT - Structura Centrală au început cercetările în cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan, Gheorghe Şupeală şi altor şapte persoane pentru spălare de bani şi delapidarea patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Vîntu este judecat şi în dosarul privind devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fiind acuzat de spălare de bani şi instigare la delapidare.

×