x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Film cu proşti, turnat la Suceava. Episodul al doilea

Film cu proşti, turnat la Suceava. Episodul al doilea

de Nicolae R Dărămuş    |    05 Dec 2010   •   21:31

Dacă mai erau dubii asupra prostiei sprinţare, iată că la Suceava sloganul băsescian “Aici sunt banii dumneavoastră” vi le înlătură pe deplin.

La sfârşit de noiembrie, cu doar câteva zile înainte de căderea zăpezii, drumurile judeţului Suceava au fost împodobite la greu cu nesfârşite benzi vibratorii şi cu marcaje reflectorizante tridimensionale, din material plastic, tip “linie discontinuă”, bicolore (roşu şi alb, cam cât o palmă de copil). Înalte. Toate aplicate prin lipire pe asfalt. Dar, mai ales, numai bune de ras cu lamele plugurilor pentru zăpadă. Fapt care s-a întâmplat ieri.

Lucrările au fost executate pe “banii dumneavoastră” de firma Loial din Suceava – nume predestinat! –, foarte loială PDL-ului şi lui Gheorghe Flutur. Tot ea execută pe aleile pietonale ale parcului dendrologic “Ariniş” lucrările de montare a căii ferate pentru vestita “mocăniţă” de asfalt, precum şi pe DN 17 marcajele rutiere cu săgeţi de “sens obligatoriu” spre această fină distracţie. Fireşte, derutând conducătorii auto. Căci nu degeaba compartimentul executant al firmei loiale se cheama “Marcaje Rutiere şi Siguranţa Circulaţiei”. Se pare că, după fixarea căii ferate pe alei, îngustarea acestora (accentuată de zăpadă) a pus pe gânduri – n-o să credeţi! – minţile portocalii. Iar soluţia e albastră. Se pare că şinele trenului urmează a fi demontate şi mutate pe spaţiul verde. Manoperă ce reclamă tăierea a o serie de arbori... din parcul dendrologic. Faptul este unul firesc, tehnic fiind ca rezolvat, doar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, este inginer de exploatare forestieră.

Asupra proiectului “Mocăniţa” şi asupra costurilor marcajelor irosite, prim-ministrul Emil Boc este invitat să declanşeze o anchetă guvernamentală. Pe care ar putea-o conduce personal. De la înălţimea sa, observarea marcajelor rutiere lipsă neconstituind o problemă.

×
Subiecte în articol: observator