x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Filmul atacului de la stația de metrou Dristor 1 - VIDEO

Filmul atacului de la stația de metrou Dristor 1 - VIDEO

13 Dec 2017   •   18:22
Filmul atacului de la stația de metrou Dristor 1 - VIDEO

Crima de la metrou petrecută marţi seară a îngrozit întreaga Românie. O tânără de 25 de ani a fost împinsă în fața trenului de o femeie care se pare că nu este la prima tentativă.

Ora 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, Magdalena Șerban a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie, arată anchetatorii. În imaginile video se poate observa că femeia a împins-o pe victimă de trei ori, nereuşind să o arunce pe sine. Victima ar fi opus rezistenţă, iar la un moment dat s-a şi luptat cu ea, reuşind într-un final sa fugă.

Ora 20:00 victima a făcut o reclamaţie la Poliţie
Ora 19:55 În timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, Magdalena Șerban o împinge pe Ciucu Alina spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, Alina a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a murit pe loc, iar atacatoarea a plecat de la faţa locului ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ora 20:30  Un tânăr a relatat că mama sa ar fi fost împinsă în faţa tramvaiului de aceeaşi criminală 

În jurul orei 1:00 a fost depistată, de polițiștii Brigăzii de Poliție Transport Public București, în zona magazinului Unirea, din centrul Capitalei.Poliţiştii care au prins-o pe suspecta în cazul tragediei de la staţia de metrou Dristor au declarat că, în monentul în care au încolţit-o, femeia a ţinut morţiş să îşi sune avocatul, deşi nu fusese încă acuzată de nimic."Noi am actionat in statiile de metrou pana la inchiderea lor. Am cautat si in trenuri persoane care sa semene cu suspecta.A coborat dintr-un autobuz de noapte şi a ţinut morţiş să îşi sune avocatul deşi noi nu am acuzat-o de nimic", spun oamenii legii.Poliţiştii mărturisesc că femeia era puţin speriată. "Nu neapărat de crimă, ci de faptul că nu se aştepta să fie găsită. Era îmbrăcată la fel ca în descriere. Lipsea doar eşarfa. A spus că a aruncat-o pentru că îi era cald când a ieşit de la Dristor. Iniţial, a refuzat că să urce în maşina de poliţie. A avut o reacţie un pic ostilă.Ea nu a confirmat, dar nici nu a infirmat ce a făcut. Solicita să fie dusă cu o maşină inscripţionată. Pe traseul de deplasare a fost liniştită. A devenit la un moment dat agitată şi a trebuit să îi imobilizăm mâinile ca să nu rănească vreun coleg

Ora 17:00 Procurorii au decis să o reţină pentru 24 de ore, urmând să fie dusă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă de 30 de zile. De asemenea, suspecta va fi expertizată psihiatric pentru a se vedea dacă avea discernământ în momentul comiterii gestului şocant. La audieri a fost adusă şi mama suspectei care a încercat să le explice oamenilor legii cauza gesturilor fiicei sale. Mama ei le-a povestit oamenilor legii că fiica ei a fost abuzată sexual şi ar fi rămas cu sechele. Criminala ar fi fost victima abuzurilor unor femei în Spania. Afirmaţiile aparţin mamei criminalei.Femeia este din Craiova, iar din anul 2015 locuia în București, la Centrul Social Sf. Ioan, din sectorul 3 al Capitalei.

Ora 12:00 Medicii legişti au primele rezultate ale necropsiei tinerei în vârstă de 25 de ani care a murit, după ce a fost împinsă în faţa unui metrou în staţia Dristor 1. Legiştii au stabilit că Alina Ciucu, tânără care a fost împinsă pe şinele morţii de Magdalena Şerban, a murit din cauza leziunilor craniene şi faciale puternice suferite, potrivit Antena 3.

Alina Ciucu, tânăra de 25 de ani era un „copil exemplar” și se mutase de câțiva ani în Capitală, din localitatea doljeană Ostroveni, să își facă un viitor alături de prietenul ei. Alina Ciucu fusese adoptată în copilărie de vecinii care locuiesc peste drum de casa familiei naturale. Mama Alinei a făcut sacrificiul de a o lăsa în grija vecinilor cu suflet mare pentru că femeia este prea săracă s-o crească singură. Rudele fetei au povestit că Alina era un copil exemplar și că a plecat în Capitală să își facă un viitor alături de prietenul ei. Rudele povestesc că, în seara tragediei, Alina se întorcea de la muncă. Lucra la un restaurant, unde s-a angajat imediat ce a absolvit facultatea. Părinţii adoptivi au susţinut-o să urmeze o facultate la Bucureşti şi să-şi găsească un loc de muncă.

Mecanicul metroului care a lovit-o pe tânăra împinsă de o femeie în staţia Dristor 1 a declarat că a văzut momentul în care tânăra de 25 de ani s-a dezechilibrat şi a căzut, însă nu a văzut momentul în care a fost împinsă.

„Când intram cu trenul la peron, am văzut că s-a dezechilibrat şi a căzut, dar nu că a fost împinsă. La ştiri am văzut că a împins-o cineva. Este cel mai urât moment. Noi ştim că există riscul să cadă sau să se arunce cineva. Din păcate s-a întâmplat. Este cel mai urât moment că te simţi neputincios, frânezi şi trenul se nu poate opri instantaneu. S-a dus înainte, iar un vagon a trecut peste ea”, a declarat mecanicul, potrivit observator.tv.

Psihologul Tudorel Butoi consideră că ancheta privind crima de la metrou, petrecută marţi seară, va fi una anevoioasă întrucât, dacă rezultatele expertizei medico-legale arată că suspecta nu a avut discernământ, ea poate „trece de la logică la absurd”.
Ancheta cu această femeie sau cu această categorie de suferinzi va decurge foarte greu, pentru că ei îşi păstrează inteligenţa, îşi dau seama de consecinţele faptei lor şi vor căuta fie să nege cu vehemenţă, fie să treacă de la logic la ilogic, până la absurd.România tv

×
Subiecte în articol: crima metrou crima distor metrou dristor