x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Final - Ringier s-a despartit de Nistorescu

Final - Ringier s-a despartit de Nistorescu

29 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Grupul Ringier si Cornel Nistorescu au anuntat ieri oficial ca au incetat colaborarea Grupul Ringier si Cornel Nistorescu au anuntat opinia publica ieri, printr-un "comunicat comun", ca au incetat colaborarea in ceea ce priveste functia de director editorial, insa fostul director va putea publica doua articole de opinie pe saptamana in Evenimentul Zilei. "Ambele parti au ajuns la concluzia ca exista diferente ireconciliabile in modul in care vad modernizarea ziarului", se arata in comunicat. Documentul precizeaza: "In viitor, Cornel Nistorescu va publica articole de opinie de doua ori pe saptamana in Evenimentul Zilei si Ringier continua efortul de a face din Evenimentul Zilei ziarul de referinta numarul unu din Romania".

NEGARE. Gazetarul Ion Cristoiu, care, potrivit unor surse citate de Mediafax, ar fi trebuit sa-i succeada lui Nistorescu, a declarat ieri ca nu a semnat nici un contract cu trustul Ringier si deci nu va prelua functia de director al cotidianului Evenimentul Zilei. "E un obicei, in ultimul an, ca, ori de cate ori exista un loc liber undeva, zvonurile sa ma puna pe mine in fruntea institutiei respective", a spus Cristoiu, raspunzand unei intrebari referitoare la originea zvonurilor care il plaseaza la conducerea cotidianului citat. El a negat ca va fi noul director al ziarului Evenimentul Zilei, in locul lui Cornel Nistorescu, si ca ar fi semnat un contract in acest sens cu trustul Ringier. "In consecinta, toate zvonurile aparute in ultimul timp nu au nici un temei. Sunt in continuare la Biblioteca Academiei, unde lucrez la o carte", a afirmat Ion Cristoiu, citat de Mediafax. El a amintit ca zvonurile l-au plasat, pe rand, in fruntea televiziunii publice, l-au facut "lucrator la ziarul lui Sechelariu" sau membru in consiliul de conducere al unui trust media. "Probabil ca, fiind un ziarist care nu este angajat undeva, toti confratii se gandesc sa-i gaseasca un loc. Comunitatea noastra, a ziaristilor, este mica. Precum in alte cazuri, nu exclud folosirea numelui meu in scopuri publicitare, in ideea ca se va atrage atentia asupra unui ziar sau a unui trust de presa. Ma gasiti la Biblioteca Academiei", a conchis Cristoiu.

PROTEST

61 de ziaristi de la Evenimentul Zilei au semnat ieri un comunicat in care arata ca prin plecarea lui Cornel Nistorescu "independenta editoriala a cotidianului este serios amenintata", confirmandu-se astfel temerile lor de pana acum. Semnatarii considera ca in spatele intelegerii amiabile dintre Nistorescu si Ringier se ascund gravele disensiuni dintre cele doua parti in ce priveste politica editoriala si atitudinea critica a ziarului fata de putere. In opinia lor, aducerea la conducerea ziarului a unei persoane "incompatibile cu principiile si valorile profesionale promovate pana acum de Evenimentul Zilei, ar putea provoca o criza care ar pune in pericol activitatea redactionala". (Gabriela Antoniu)

×