x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Financiarul - Colectia Marea Enciclopedie a cunoasterii

Financiarul - Colectia Marea Enciclopedie a cunoasterii

07 Mai 2009   •   00:00
Financiarul - Colectia Marea Enciclopedie a cunoasterii

Financiarul va ofera cea mai complexa retrospectiva a civilizatiei umane: colectia MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII!



Financiarul si Editura Litera va propun din 8 mai sa descoperiti evolutia civilizatiei umane cu ajutorul unei colectii spectaculoase: MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII, un proiect realizat cu sprijinul BCR. Colectia cuprinde 6 volume care insumeaza peste 500 de pagini si se distribuie, in fiecare vineri, cate un volum pe saptamana, numai cu Financiarul. Cele sase volume ale lucrarii prezinta informatii esentiale din toate domeniile majore ale vietii sociale si economice, stiintei, tehnologiei, filozofiei, artei, muzicii si religiei. Indispensabila in orice casa, biblioteca sau birou, ENCICLOPEDIA CUNOASTERII rezuma cele mai importante idei, descoperiri si realizari ale inteligentei umane, pe parcursul a mii de ani de dezvoltare a civilizatiei umane, explicand importanta lor pentru progresul si confortul cotidian.

Aceasta istorie succinta dar edificatoare a culturii si civilizatiei acopera o lunga perioada de timp, de la aparitia limbajului in preistorie pana la tendinta de globalizare din prezent. La inceputuri, cultura a actionat ca un catalizator, unind indivizii in grupuri in numele supravietuirii. Odata cu aparitia primelor comunitati sedentare, lumea incepe sa se organizeze si politic, lucru dovedit de piramidele egiptene. Perioada clasica a pus temelia Renasterii care, la randul ei, a pavat drumul spre elaborarea conventiilor sociale si politice in Epoca Iluminismului, perioada care a influentat actualul concept de guvernare. Istoria culturii clarifica legaturile dintre trecut si prezent si contribuie la o mai buna intelegere a lumii contemporane, marcata de globalizare si extinderea mediilor de comunicare.

MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII este o lectura pe care cititorul o va gasi cu siguranta irezistibila iar cele  peste 2.000 de fotografii, reproduceri, ilustratii si harti beneficiaza de o prezentare deosebita, inovatoare si in acelasi timp usor accesibila. Fiecare volum prezinta un scurt istoric al domeniului pe care il abordeaza, combinat cu informatii succinte care plaseaza evenimentele in contextul epocii, prezinta detalii interesante si inedite, grafice, informatii cheie ilustrate, mici secrete si explicatii. Personalitatilor marcante din fiecare domeniu li se dedica paragrafe speciale iar in final fiecare sectiune mentioneaza problemelor importante si nerezolvate pana astazi.  

Succesiunea volumelor este urmatoarea:
1. Volumul 1 - UNIVERSUL si PAMANTUL (vineri, 8 mai)
2. Volumul 2 - STIINŢA si PROGRES ( vineri, 15 mai)
3. Volumul 3 - SOCIETATE si ECONOMIE (vineri, 22 mai)
4. Volumul 4 - RELIGIE si FiLOZOFIE (vineri, 29 mai)
5. Volumul 5 - ARTA si LITERATURA (vineri, 5 iunie)
6. Volumul 6 - LUMEA ASTAZI (vineri, 12 iunie)

Coordonatorul colectiei este DAVID WALLECHINSKY, istoric si scriitor renumit, care a publicat pana in prezent numeroase volume de cultura generala. A contribuit la redactarea a 19 carti, cele mai cunoscute fiind seria "People's Almanac" (considerata un predecesor al Wikipedia) si "Secolul 20: Istoria fara partile plictisitoare". În prezent este editor al revistei Parade Magazine.

Pachetul ziar + primul volum al "Marii Enciclopedii a Cunoasterii - "Planeta Albastra" costa 14.9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 8 mai a Financiarului.
MAREA ENCICLOPEDIE A CUNOASTERII este cea mai nona colectie editoriala lansata de Financiarul, dupa MAREA ISTORIE ILUSTRATA A LUMII si DESCOPERA LUMEA (2008). Pe langa acestea Financiarul a oferit cititorilor sai deopotriva literatura de business si de intelegere a relatiilor politico-economice internationale: "Gandeste ca un campion" si "Esecul in afaceri. 10 reguli de urmat", "Putin si noua Rusie". Lor li se adauga colectia de articole Harvard Business Review si Ghiduri Turistice Vizuale. Financiarul este editat de Media Casa Press, o companie a INTACT MEDIA GROUP.

×
Subiecte în articol: vineri mass-media financiarul cunoasterii