x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator #Find_Us, expoziția dedicată fotografilor din Colectiv, a adus primii cumpărători

#Find_Us, expoziția dedicată fotografilor din Colectiv, a adus primii cumpărători

12 Dec 2015   •   17:47
#Find_Us, expoziția dedicată fotografilor din Colectiv, a adus primii cumpărători

Expoziţia "#Find_Us", dedicată fotografilor care au fost în clubul Colectiv în noaptea tragediei, a fost vernisată sâmbătă, la Hanul Gabroveni, ocazie cu care au apărut şi primii cumpărători pentru lucrările expuse.

Unul dintre vizitatori, angajat la o multinaţională, s-a interesat, la vernisaj, cum poate achiziţiona mai multe dintre lucrările expuse, afirmând că, de fiecare dată când este un concert rock în Bucureşti, majoritatea colegilor săi îşi cumpără bilete şi că ar dori să le facă o surpriză dăruindu-le fotografii de la concerte expuse la Gabroveni.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 28 ianuarie 2016 şi poate fi vizitată de luni până vineri între orele 14,00 şi 22,00, iar sâmbăta şi duminica începând de la orele prânzului şi până la miezul nopţii.

"Am hotărât ca din printurile care se află aici să facem o serie limitată de 15, cele care sunt expuse aici vor primi primul număr din serie şi vor fi mai valoroase. Acestea vor fi vândute la licitaţie, iar celelalte până la numărul 15 vor fi vândute la preţ fix, de 200 de lei. Există cineva care va face o centralizare a cererilor şi, la finalul expoziţiei, le vom tipări şi le vom livra prin curier celor care doresc", a declarat sâmbătă fotograful Ciprian Vlăduţ.

Potrivit organizatorilor, manifestarea a fost creată pentru a ajuta fotografii din Colectiv, urmând ca, în timpul expoziţiei, să fie făcute donaţii şi să fie vândute lucrări.

"Beneficiarii sunt fotografii expuşi în această sală, respectiv 10 la număr (cei care s-au aflat în clubul Colectiv în noaptea incendiului - n.r.). Am vrea să îi ajutăm pe cei care vor să se recupereze", a mai spus Ciprian Vlăduţ.

În total, expoziţia "#Find_Us" cuprinde 200 de fotografii, expuse în două încăperi de la etajul întâi al Hanului Gabroveni.

Într-o încăpere au fost expuse 100 de lucrări ale fotografilor de concert prezenţi în club Colectiv la momentul tragediei, printre aceştia numărându-se Liviu Zaharescu, Cătălin Ilniţchi, Mihai Anghel (Max) şi Teodora Maftei. Într-o a doua încăpere sunt expuse alte 100 de lucrări ale fotografilor de concert prieteni ai celor afectaţi de tragedie.

Numele expoziţiei - "#Find_Us" - reprezintă un omagiu adus fotografului de concert Claudiu Petre, care folosea, în lucrările sale, hashtag-ul "Find_Me". Claudiu Petre a murit în incendiul de la Colectiv.

De altfel, comunitatea fotografilor de concert intenţionează să folosească acest nume şi imaginea simbolică a unei diafragme foto în forma literei C, de la Colectiv, pentru o asociaţie a acestei branşe.

Expoziţia de fotografie cuprinde imagini cu trupe şi artişti din concerte live, printre care Roger Waters, Robbie Williams, Depeche Mode, Judas Priest, Korn, Rammstein, Madonna, Şuie Paparude, Kempes sau Luna Amară.

Iniţiatorii acestei expoziţii vor deschide, pe 22 decembrie, o expoziţie cu 50 de fotografii ale trupei Goodbye to Gravity, la Casa Filipescu Cesianu din Capitală. Această a doua expoziţie va fi deschisă publicului până pe 31 ianuarie.

Sursa: AGERPRES 

×