x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, acuzații grave: Ori au ars păcura intenționat, să dea vina pe mine, ori să scape de ea

Firea, acuzații grave: Ori au ars păcura intenționat, să dea vina pe mine, ori să scape de ea

07 Mar 2020   •   16:02
Firea, acuzații grave: Ori au ars păcura intenționat, să dea vina pe mine, ori să scape de ea

Primarul Gabriela Firea spune că ministrul Mediului ține secretă informația privind poluatorul industrial ca să-l protejeze pe ministrul Economiei: „Ori au ars păcura intenționat, să provoace poluare (...) și cetățenii să dea vina pe mine (...), ori ca să scape de aceasta”, spune edilul.

Gabriela Firea publică, sâmbătă, pe Facebook imagini despre care spune că sunt cu fumul poluant de la CET Grozăvești.

Firea acuză că ministrul Mediului, Costel Alexe, ține secretă de miercuri informația privind poluatorul industrial pentru a-l proteja pe ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Poluatorul este CET Grozăvești, în subordinea Elcen - Ministerul Economiei, care a ars o cantitate mare de păcură, într-un timp foarte scurt. Păcura este intens poluantă, de aceea se folosesc gaze pentru producerea agentului termic necesar încălzirii. Elcen, în subordinea guvernului, cumpără vara păcură pentru iarnă, ca soluție de avarie, în caz că rămâne fără gaze sau între două transporturi, în special în iernile foarte grele”, spune Gabriela Firea.

Primarul acuză că unul dintre motivele pentru care s-a întâmplat poluarea din Capitală ar fi acela că cei de la ELCEN au ars păcura intenționat, să provoace poluare în București, „să sară toți parametrii care măsoară calitatea aerului, și cetățenii să dea vina pe mine - vă aduceți aminte cum a și sărit ministrul muncii pe Facebook, noaptea ca mincinoșii, să spună că eu îi otrăvesc pe bucurășteni? Uite că îi un coleg de-al ei -, ceea ce înseamnă atac direct la adresa sănătății bucureștenilor”.

Un alt motiv ar fi, potrivit Gabrielei Firea, că ELCEN a ars păcura pentru a scăpa de ea și să economisească gazul.

„Sau: au ars păcură multă într-un interval scurt de timp ca să scape de aceasta, daca tot o aveau în stoc, să mai economisească gaze, nepăsându-le de poluarea Capitalei - ceea ce se traduce prin inconștiență și incompetență. Ambele sunt la fel de grave!”, acuză Firea.

Primarul Capitalei afirmă că cei doi miniștri, de la Mediu și de la Energie ar trebui să fie retrași din echipa guvernamentală.

„Bucureștenii nu vor uita prea curând acest accident ecologic provocat de CET Grozăvești, în subordinea guvernului. Vinovații trebuie să plătească”, mai spune Firea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea