x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea, scrisoare către Marie Brătianu: PNL nu a avut nicio contribuţie în amplasarea monumentului de la Universitate

Firea, scrisoare către Marie Brătianu: PNL nu a avut nicio contribuţie în amplasarea monumentului de la Universitate

18 Oct 2019   •   14:06
Firea, scrisoare către Marie Brătianu: PNL nu a avut nicio contribuţie în amplasarea monumentului de la Universitate

PNL nu a avut nicio contribuţie în ceea ce priveşte amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu de la Universitate, a afirmat vineri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o scrisoare deschisă adresată Mariei Helene Brătianu, urmaşă a familiei Brătianu.

"Mă văd nevoită să vă transmit public scuze pentru comportamentul iresponsabil al celor care azi, sub stindardul decolorat al marelui partid istoric, întinează numele şi memoria familiei Brătianu şi a PNL. O doamnă aterizată în fruntea organizaţiei de Bucureşti a PNL, pe post de bau-bau pentru cetăţeni şi pentru mine, întrucât nu există niciun fel de merite profesionale sau/şi politice sau de altă natură care s-o legitimeze, şi a cărei unică ocupaţie este diseminarea de imprecaţii penibile la adresa mea pe reţelele de socializare, a avut tupeul fără margini să vă adreseze o scrisoare deschisă în care face o afirmaţie halucinantă, respectiv aceea că amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu la Universitate este rodul eforturilor PNL. În realitate, distinsă doamnă Brătianu, eforturile şi contribuţia PNL se opresc în anul 2014, când un grup de consilieri liberali au iniţiat un proiect de Hotărâre a Consiliului General al Capitalei, referitor la refacerea şi amplasarea pe locul iniţial a monumentului dedicat marelui om politic. Din acel moment, timp de 3 ani, în care PNL a avut şi majoritatea în Consiliul General şi un primar general interimar, nu s-a mai întâmplat nimic. Absolut nimic!", a precizat Gabriea Firea în scrisoarea publicată pe Facebook.

Potrivit acesteia, abia în 2016, după ce a devenit primar general, a fost organizat concursul de soluţii, au fost semnate contractele de execuţie şi amplasare a monumentului şi au fost alocate fondurile necesare.

"Aceste lucruri n-ar fi fost posibile fără susţinerea constantă şi necondiţionată a majorităţii PSD, cei 8 consilieri ai PNL, din totalul de 55, remarcându-se doar prin voturile consecvent împotriva bugetelor municipale în care erau incluse şi alocările pentru acest proiect. Prin urmare, stimata doamnă Brătianu, veţi fi înţeles cu siguranţă că în aceste condiţii nu aveam cum să permit confiscarea unui act de restituire istorică de către nişte politicieni aflaţi vremelnic în nişte poziţii cu vizibilitate publică şi pe care istoria nu-i va reţine nici măcar din punct de vedere statistic. Nicio ceremonie, mai mult sau mai puţin politizată, nu va putea vreodată să conteze mai mult pentru Bucureşti, pentru istoria României şi pentru familia Brătianu, decât faptul că monumentul lui I.C.Brătianu se înalţă din nou, falnic, în inima Capitalei. Prin eforturile unui primar general PSD, şi nu PNL. Şi cu susţinerea consilierilor generali PSD şi ALDE, nicidecum PNL, care au votat trei ani de zile împotrivă. Aceasta este marea diferenţă dintre mine, echipa mea şi PNL Bucureşti. Ei doar jignesc, vorbesc fără un dram de informare, manipulează, răstălmăcesc, confiscă, demolează. Eu rezolv. Echipa mea construieşte. Şi acest monument este o dovadă grăitoare", a adăugat primarul Capitalei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea