x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firea: Traficul a crescut cu aproape 20%, în Capitală, după anunţul privind relaxarea restricțiilor

Firea: Traficul a crescut cu aproape 20%, în Capitală, după anunţul privind relaxarea restricțiilor

01 Mai 2020   •   13:10
Firea: Traficul a crescut cu aproape 20%, în Capitală, după anunţul privind relaxarea restricțiilor

Gabriela Firea anunţă că traficul a crescut semnificativ în Bucureşti în ultima perioadă, înregistrând un procent de creştere de aproape 20%. Primarul General îi roagă pe bucureşteni să stea în continuare acasă pentru că România nu a ajuns nici măcar la vârful epidemiei.

Primarul general al Capitalei a anunţat că după anunțul făcut de autorităţi cu relaxarea restricţiilor de circulaţie după data de 15 mai, în traficul bucureştean se constată o creştere vizibilă a numărului de vehicule care se deplasează prin oraş.

Dacă la începutul epidemiei traficul a scăzut cu aproape 80%, în ultimele două săptămâni, Gabriela Firea spune că a văzut o oarecare relaxare a populaţiei.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că pandemia nu este la final, nu suntem nici măcar la vîrf, trebuie să cu toţii eforturi să repornim economia. Dar să renunţăm la acele drumuri care nu sunt esenţiale, care nu sunt vitale pentru noi, să nu considerăm trecerea de la starea de urgenţă, la starea de alertă o trecere la starea de normalitate”, spune Gabriela Firea, într-un clip postat, vineri, pe Facebook.

Gabriela Firea a arătat şi cum se circulă pe cele mai importante străzi din Bucureşti.

„Valorile de trafic au crescut cu crica 20%. Aş vrea să vă arăt câteva intersecţii, să vă arăt cum s-a circulat astăzi în capitală. În Piaţa Victoriei, se dă drumul la semafor şi veţi vedea că pare o zi obişnuită sau o zi de weekend. Acum o săptămână, pe această intersecţie treceau câte două trei maşini. Vă rog să observaţi acum ce val de maşini trece pe la intersecţia de la Victoriei”, a spus edilul.

Gabriela Firea a anunţat că înainte de 15 mai va avea loc o şedinţă în care se va discuta despre redeschiderea parcurilor însă în anumite condiţii. De asemenea se discută şi despre redeschiderea cimitirelor din Capitală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea trafic Bucureşti