x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Firma de proiectare Search Corporation alocă 25-30 de mil. de euro pentru o clădire de birouri de 14 etaje

Firma de proiectare Search Corporation alocă 25-30 de mil. de euro pentru o clădire de birouri de 14 etaje

22 Noi 2008   •   00:00

Search Corporation va investi aproximativ 25-30 de milioane de euro într-o clădire de birouri de 14 etaje, în Capitală, în care va funcţiona şi noul sediu al firmei de proiectare şi consultanţă, restul spaţiilor urmând să fie închiriate.



Proiectul va fi finalizat în octombrie 2010, iar investiţia va fi finanţată din surse proprii şi credite bancare, a declarat agenţiei MEDIAFAX Mihaela Drăghici, director de relaţii publice în cadrul Search Corporation.

Spaţiul din Bucureşti în care funcţionează în prezent sediul Search Corporation se află în proprietatea firmei, şi nu a fost luată o decizie privind destinaţia viitoare a acestuia după finalizarea noii clădiri de birouri, a mai spus Drăghici.

Search Corporation mizează pe afaceri de 20 de milioane de euro în acest an, faţă de 18 milioane de euro, în 2007.

"Pentru 2009, nu preconizăm o creştere considerabilă a cifrei de afaceri comparativ cu 2008, din cauza procesului electoral şi posibilei schimbări a Guvernului (...). Din experienţele anterioare, ştim cu toţii că schimbarea Guvernului atrage după sine o perioadă de stagnare a majorităţii proiectelor, cauzată de procesul de tranziţie şi de adaptare a noii echipe", a mai spus Drăghici.

Potrivit sursei citate, principalul beneficiar al contractelor Search Corporation este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
Serviciile de proiectare au o pondere de 70% în afacerile companiei, restul fiind reprezentat de activităţi de consultanţă.

Întrebată despre impactul actualei situaţii financiare internaţionale asupra industriei construcţiilor din România şi a afacerilor companiei, Drăghici a arătat că, într-o perioadă de criză, orice guvern ar trebui să intensifice investiţiile în zona proiectelor publice, pentru a se putea reporni "motoarele economiei".

"Este o practică folosită în toate ţările care au trecut prin astfel de momente. În opinia noastră, în urma acestei crize ar putea avea de suferit parteneriatele publice private, pentru proiectele din industria construcţiilor, întrucât finanţările private s-ar putea reduce considerabil", a adăugat Drăghici.

Principalul concurent al companiei este institutul de proiectare IPTANA.

Printre contractele încheiate de Search Corporation se numără proiectarea lucrării de modernizare a Drumului Naţional 72 Găeşti ­ Târgovişte ­ Ploieşti, supervizarea în consorţiu cu firma portugheză Consugal-Consultores de Engenharia e Gestao a finalizării lucrărilor la primul tronson şi construcţia tronsonului al doilea al centurii Sibiului, sau a lucrărilor de construcţie a variantei de ocolire a localităţii Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, şi de modernizare a unui drum din aceeaşi comună.

Mediafax

×