x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Flash mob: Spaţiul public, revendicat

Flash mob: Spaţiul public, revendicat

de Monica Andrei Capatos    |    01 Dec 2009   •   00:00

Mai multe organizaţii neguvernamentale organizează azi, de Ziua Naţională, un flash mob la sediul Băncii Naţionale.

Ei protestează astfel pentru o nouă uzurpare a spaţiului public de cel privat. "În urmă cu câteva zile, Banca Naţională a României a început construcţia unui zid împrejmuitor înspre Strada Doamnei. Este afectată imaginea intrării monumentale în Banca Naţională. Este interzis accesul pe un teren până de curând public - scările instituţiile erau punct de întâlnire pentru tineri după-amiază şi seară", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Organizaţiei Salvaţi Bucureştiul.

El a adăugat că autorizaţia de construire a fost emisă în mod ilegal de arhitectul-şef al Sectorului 3. Sediul Băncii Naţionale este monument istoric clasa A şi, potrivit Legii 422, orice autorizaţie în raza sa de protecţie trebuie să aibă avizul Direcţiei Patrimoniu din Ministerul Culturii. Un alt motiv al acţiunii de astăzi este legat de un subiect despre care Jurnalul Naţional a relatat acum două săptămâni. Intrarea în Parcul Cişmigiu din Schitu Măgureanu, de lângă Liceul Lazăr, a fost blocată de noul proprietar al fostei Case Horticola.

Iniţial, cel care a pus mâna pe clădire voia să construiscă un bloc. Inspectorii Primăriei Capitalei l-au obligat să respecte legea şi l-au somat să demoleze gardul ridicat fără nici un fel de autorizaţie, blocând intrarea în parc. Pentru că a ignorat avertismentele, proprietarul riscă să i se întocmească o plângere penală.

×
Subiecte în articol: observator