x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florea Geică, revocat din funcţia de director general al AACR

Florea Geică, revocat din funcţia de director general al AACR

23 Oct 2008   •   00:00

Florea Geică va fi revocat din funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile, a declarat, astăzi, agenţiei Mediafax Antonel Tănase, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.




SOLICITARE. "Florea Geică urmează să fie revocat din funcţie în cursul acestei zile, printr-un ordin. Decizia a fost luată", a spus Tănase. Conducerea Ministerului Transporturilor i-a cerut lui Florea Geică să demisioneze din funcţia de director general al Autorităţii Aeronautice Civile (AACR), la solicitatea premierului Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unor surse ministeriale citate de Mediafax. Solicitarea a fost adresată de premier în şedinţa de miercuri a Guvernului. "Să-şi dea demisia şi să rămână pensionar, că şi aşa are un venit foarte mare", a spus Tăriceanu în şedinţa de guvern, potrivit surselor citate. Informaţia a fost confirmată de Antonel Tănase, care a precizat că lui Florea Geică, aflat în concediu medical, i s-a transmis să demisioneze. "Cererea premierului este perfect întemeiată, iar această problemă era oricum în atenţia noastră, pentru că dorim să schimbăm managementul Autorităţii. Florea Geică se află în concediu medical, dar i-am transmis să demisioneze. În caz contrar, probabil îl vom demite noi", a spus Tănase. Contactat de Mediafax, Florea Geică a declarat că nu a aflat încă de cererea premierului şi că se va întoarce din concediu medical atunci când se va simţi mai bine. "Habar nu am. Nu ştiu de ce ar fi cerut demisia mea (Tăriceanu - n.r.). Eu sunt în concediu medical. Mă voi întoarce din concediu când mă voi simţi mai bine", a spus Geică.

VENITURI. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat, săptămâna trecută, că Inspecţia Muncii şi Corpul de control al Ministerului Transporturilor au început o anchetă la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), pentru verificarea dosarul de pensie al managerului Florea Geică. Şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) verifică veniturile şefului Autorităţii Aeronautice Civile, Florea Geică, care ar avea o pensie de peste 30.000 de lei. În urmă cu două săptămâni, angajaţii Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) au cerut verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică, spunând că acesta ar fi introdus ilegal în document veniturile de director general, consilier al directorului general şi prima pentru criteriile de performanţă. Preşedintele Sindicatului din Autoritatea Aeronautică Civilă, Adrian Ioan, spunea că cere Ministerului Muncii verificarea de urgenţă a dosarului de pensii al managerului autorităţii, susţinând că acesta "şi-a elaborat" un dosar din care rezultă o pensie de peste 30.000 de lei lunar. Săptămâna trecută, Geică a pilotat un avion Tarom pe ruta Bucureşti-Istanbul, care a ieşit de pe pistă la aterizarea pe aeroportul din Turcia.

×