x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Bogardo, pe ultimul drum

Florin Bogardo, pe ultimul drum

de Catalin Pruteanu    |    18 Aug 2009   •   00:00



Compozitorul Florin Bogardo a fost înmor­mân­tat ieri la Cimitirul Bellu catolic din Capitală.

În prima parte a zilei, trupul artistului, cunoscut, printre multe altele, pentru piese ca "Să nu uităm trandafirii" şi "Ani de liceu", a fost depus la sediul Uniunii Compozitorilor, iar slujba de înmormântare a compozitorului, care s-a stins din viaţă sâmbătă, la vârsta de 67 de ani, a fost ţinută la Catedrala Sf. Iosif.

"Acum un an şi ju­mă­tate, Stela Enache mi-a spus că nu vrea să mai va­dă lumea, că i se pare tot mai urâtă, mai crudă, mai nedreaptă şi nu se mai regăseşte în acest uni­vers. Eu cred că asta i-a grăbit sfârşitul", a afirmat Octavian Ursulescu.

La Uniunea Compozitorilor au mai venit şi Adrian Iorgulescu, Eva Kiss, reali­zatorul de radio Titus Andrei, Cornel Fugaru şi Cornel Constantiniu. "A fost un coleg şi un prieten foarte bun. Avea nişte principii foarte clare şi nu mai era lumea în care el voia să ră­mâ­nă, cred eu", ne-a spus Titus Munteanu.

"Avem compozitori de peste 80 de ani: Temistocle Popa, Ca­melia Dăs­călescu. Îi în­treabă cineva ceva? Aş­teap­tă să moară! Vine Kerestely, urmez eu, ăştia suntem care suntem pe la 70 de ani şi ar trebui să dis­pă­rem în mod direct. Se duce cineva să în­tre­be ce-a cântat, ce-a scris? Asta-i revolta mea", ne-a declarat şi Horia Mo­cu­lescu.

×
Subiecte în articol: observator