x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu, despre pensii: PSD a aprobat o lege fără sursă de finanțare și a aruncat-o asupra noastră

Florin Cîțu, despre pensii: PSD a aprobat o lege fără sursă de finanțare și a aruncat-o asupra noastră

20 Ian 2020   •   13:35
Florin Cîțu, despre pensii: PSD a aprobat o lege fără sursă de finanțare și a aruncat-o asupra noastră

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că există bani prevăzuți pentru pensii în buget și că legislația este respectată, subliniind că PSD a trecut prin Parlament o lege a pensiilor care a arată un impact negativ pentru buget de 24 miliarde lei în 2020, scrie Antena 3.

„Știți care este gaura pe care ne-a lăsat-o (guvernarea PSD) pentru anul viitor? 51 de miliarde de lei aproape. Au aprobat o lege fără sursă de finanțare. Este un proiect de lege pe care l-au aruncat asupra noastră și asupra românilor. Da, sunt în buget banii de pensii”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește afirmația lui Mugur Isărescu conform căreia majorarea pensiilor poate fi făcută cu 4% și nu cu 40%, Florin Cîțu a afirmat că nu poate să fie de acord cu un scenariu.

„Domnul guvernator este un economist foarte bun și domnia sa se uită din punct de vedere al presiunilor pe buget. Domnia sa înțelege foarte bine ce înseamnă această presiune, această lipsă de finanțare în legea pensiilor. Deocamdată legea spune foarte clar: banii sunt acolo pentru pensii. Domnia sa a explicat un scenariu. Nu poți fi de acord cu un scenariu”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor florin citu pensii